BRD, cu participarea Garanti BBVA România, a acordat companiei NE Property BV un credit ESG de 120 milioane de euro

G.B
Bănci-Asigurări / 4 august 2021

BRD, cu participarea Garanti BBVA România, a acordat companiei NE Property BV un credit ESG de 120 milioane de euro

BRD, în calitate de aranjor principal mandatat, finanţator, bancă de structurare ESG şi agent de facilitate, împreună cu Garanti BBVA Romania, în calitate de finanţator, au acordat NE Property BV, o companie deţinută în totalitate de NEPI Rockcastle, un credit legat de obiective de sustenabilitate, în sumă de 120 milioane de euro. Creditul ESG este acordat pe o durată de trei ani, cu posibilitate de extindere pe înca doi ani şi cu o opţiune de majorare până la maximum 240 milioane de euro, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, creditul, legat de ratingul ESG înregistrat de împrumutat, a fost acordat în conformitate cu Principiile de Finanţare legată de obiective de sustenabilitate, recomandate de Loan Market Association, versiunea 2021.

Sumele angajate de cei doi creditori sunt de 100 milioane de euro, în cazul BRD Groupe Societe Generale, respectiv de 20 milioane EUR, în cazul Garanti BBVA România.

"Pentru BRD, tranzacţia este cu atât mai importantă cu cât urmează după o alta - emisiunea obligatară verde încheiată cu succes de NEPI Rockcastle, în care Grupul Societe Generale şi-a asumat rolul de agent de structurare verde şi de consiliere ESG. Portofoliul nostru de finanţări sustenabile se extinde astfel prin acest credit ESG, aranjat şi structurat de banca noastră, în continuarea unor alte tranzacţii semnificative, între care amintesc creditul pentru compania Hidroelectrica, cel mai mare credit verde acordat până acum în România", a declarat Yves Lallemand, Director General adjunct al BRD, coordonatorul activităţilor de Corporate Banking.

"Sustenabilitatea este una dintre priorităţile strategice ale Garanti BBVA Romania, în linie cu rolul asumat de contributor semnificativ la o dezvoltare economică ce reflectă grija faţă de mediu şi incluziunea socială. Suntem mândri să adăugăm acest proiect în portofoliul nostru şi vom continua să promovăm în continuare finanţarea sustenabilă", a declarat dl. Çağri Memişoğlu, Deputy General Manager Garanti BBVA România.

NEPI Rockcastle este unul dintre liderii segmentului de retail real estate din zona Europei Centrale şi de Est, având calitate de proprietar, dezvoltator şi operator de centre comerciale, 52 de proprietăţi în nouă ţări, dintre care 20 la nivel local şi având un portofoliu de active (la finalul anului 2020) în valoare de 5,8 miliarde EUR.

"Pentru NEPI Rockcastle, sustenabilitatea se află pe lista priorităţilor şi a devenit în timp, mai degrabă decât o necesitate, un stil de viaţă. Ne dorim să fim un exemplu pentru comunitatea în care activăm, iar din acest motiv, ne concentrăm asupra investiţiilor în operaţiuni de dezvoltare durabilă şi alocăm fonduri pentru proiecte ecologice eligibile în proiectele desfăşurate în proprietăţile grupului din CEE. Scopul nostru e ca prin derularea acestor acţiuni sustenabile să încurajăm consumatorii şi părţile interesate să se alăture acestei mişcări, deoarece responsabilitatea este o acţiune, nu o tendinţă", a declarat Mirela Covaşă, CFO NEPI Rockcastle.

La instrumentarea tranzacţiei au contribuit casele de avocatură CMS Romania, care a asigurat consultanţa juridică în favoarea consorţiului bancar, şi Dentons Europe, care a asistat grupul NEPI Rockcastle.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. DA , NEPI ROCKCASTLE , SI-A BATUT JOC , DUPA PAREREA MEA , DE BURSA ROMANEASCA , LISTANDU-SE CU MARE TAM-TAM , CA SA-SI FACA PUBLICITATE AGRESIVA , A STAT CE-A STAT , SI , DINTR-ODATA , A HOTARAT ASA , DIN SENIN , DELISTAREA !!! LUMEA A RAMAS UN PIC PERPLEX , DAR ASTA ESTE !!! FU-SE , SI SE DU-SE !!! DE PARCA NICI N-A FOST !!!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb