Brevetul Pateului vegetal premiat la Geneva, cesionat către SANOVITA

ANA FELEA
Miscellanea / 26 decembrie 2020

Sursă foto: europa.moneybuzz.ro

Sursă foto: europa.moneybuzz.ro

Brevetul de invenţie cu titlul: "Produs vegetal tartinabil şi procedeul de obţinere a acestuia", rezultat în urma cercetărilor echipei de specialişti de la Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi a fost cesionat celor de la SANOVITA.

Reamintim că în 2017, produsul tartinabil din făină integrală de bob şi linte a câştigat medalia de aur la Salonul Internaţional de Inventică de la Geneva.

Echipa de profesori şi doctoranzi care a lucrat la acest proiect mai bine de doi ani a fost coordonată de prof. univ. dr. Petre Alexe şi este alcătuită din prof. univ. dr. Iuliana Aprodu, şef lucrări dr. ing. Livia Pătraşcu, şef lucrări dr. ing. Ina Vasilean şi drd. Marian Neculau.

Brevetul a fost scos la licitaţie în luna octombrie prin Centrul de Transfer Tehnologic al Departamentului de Formare Continuă şi Transfer Tehnologic (D.F.C.T.T.) din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, pentru suma de 60 de mii de lei.

SANOVITA producea deja pateul de mai bine de doi ani, în baza unei redevenţe, ba chiar a dezvoltat o linie diversă, produsul putând fi găsit la raft la preţul de 3 lei în variantele: pastă tartinabilă din făină de linte roşie cu ardei/ardei picant şi pastă tartinabilă din făină de bob cu roşii şi ceapă/ardei şi tarhon. "Practic, prin semnarea acestui contract de cesiune, am cedat la o valoare relativ simbolică toate drepturile de producţie, vânzare şi cumpărare ale acestui produs", a explicat prof. dr. ing. Petre Alexe. Pateul are în compoziţie linte sau bob, care înlocuiesc proteina sau făina de soia din majoritatea produselor similare existente pe piaţă (pentru că soia are potenţial alergen sau este modificată genetic). În plus, pasta tartinabilă furnizează o serie de beneficii pentru sănătatea consumatorului.

«Suntem onoraţi de faptul că am reuşit să finalizăm procedurile de semnare a contractului de cesiune. Este o premieră pentru Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi. Departamentul de Formare Continuă este preocupat de buna colaborare cu mediul economic, motiv pentru care, pe lângă contractul de cesiune, se va semna şi un contract de colaborare cu SANOVITA, pentru un parteneriat durabil pe viitor în domeniul cercetării în industria alimentară», a declarat Cristian Munteniţă, directorul D.F.C.T.T.

E prima colaboare cu SANOVITA pe care Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi a finalizat-o prin S.I.A. Compania va mai produce în viitorul apropiat şi batonul proteic HiProBar, din soia şi zer cu miere şi merişoare, produs cu care S.I.A a câştigat concursul naţional "Ecotrophelia" din 2017.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb