BREXIT: Guvernul britanic se pregăteşte pentru alegeri anticipate, după ce un ministru conservator a părăsit cabinetul

Luciana Bănică
Internaţional / 6 noiembrie 2016

Theresa May (Sursă foto: Facebook)

Theresa May (Sursă foto: Facebook)

Miniştrii din cabinetul de la Londra se pregătesc să convoace alegeri parlamentare anticipate, dupa ce premierul Theresa May a asistat la prima demisie a unui deputat conservator, Stephen Philips, în semn de protest faţă de felul în care gestionează chestiunea ieşirii Marii Britanii din UE, scrie The Telegraph, citat de Hotnews.ro.

Perspectiva ca premierul să fie nevoit să convoace alegeri anticipate este "discutată deschis" de către miniştri, au declarat surse pentru publicaţia britanică.

Discuţiile vin după demisia deputatului Stephen Philips care a afirmat că există "diferenţe de politica ireconciliabile" între el şi Guvernul actual.

Demisia a creat temeri că mai mulţi conservatori, în mare parte eurofili, ar putea să îi urmeze exemplul şi să renunţe la mandate pentru a intensifica presiunile asupra premierului Theresa May.

Theresa May întâmpină dificultăţi mari în lansarea procedurii de Brexit, mandat cu care a fost aleasă în fruntea Guvernului, dupa ce trei judecători ai Curţii Supreme au decis că acest lucru nu poate fi făcut fără un vot în Parlamentul britanic.

Mai mulţi parlamentari şi politicieni printre care Nick Clegg au declarat deschis vineri că intenţionează să amâne sau chiar să blocheze Brexitul. În cazul în care May pierde apelul înaintat la decizia Curţii Supreme, va fi nevoită să se prezinte în faţa camerelor Parlamentului.

Declaraţiile au provocat un răspuns nervos din partea Guvernului, un ministru din departamentul pentru Brexit, David Jones, declarând că alegătorii sunt "sătui" de încercările susţinătorilor taberei "IN" din Parlament de a ignora voinţa poporului britanic.

Un oficial guvernamental a declarat pentru The Telegraph că Theresa May "trebuie să se adreseze poporului" pentru a creşte majoritatea parlamentară şi pentru a se asigura că declanşarea procedurii de ieşire din UE nu va fi întârziată.

Partidul Conservator are doar o majoritate de 14 locuri în raport cu opoziţia în Camera Comunelor, riscând să piardă un eventual vot pe tema Brexit din cauza deputaţilor conservatori eurofili.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb