Brexitul - cel mai mare risc pentru economia britanică, în 2016

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 decembrie 2015

Brexitul - cel mai mare risc pentru economia britanică, în 2016

Cel mai mare risc pentru economia Marii Britanii va fi, în 2016, eventualul Brexit (ieşirea ţării din Uniunea Europeană), potrivit unui sondaj realizat în rândul analiştilor de agenţia Bloomberg. Analiza menţionează că majorarea dobânzilor în SUA şi campania prezidenţială americană nici măcar nu figurează pe lista posibilelor probleme ale britanicilor.

Sondajul arată că 43% dintre analiştii intervievaţi estimează că cel mai mare risc îl reprezintă ieşirea Marii Britanii din UE, în timp ce 13% sunt îngrijoraţi de incertitudinile provocate de apropierea referendumului privind apartenenţa la UE.

O proporţie de 39% dintre respondenţi sunt de părere că Brexitul este al doilea risc important la care este expusă economia britanică, pentru aceştia fiind mai importante riscurile provenite de pe piaţa imobiliară, terorism, bulele speculative, deficitul de cont curent, creşterea economiei mondiale.

Votul referitor la apartenenţa la UE a Marii Britanii ar putea avea loc cel mai devreme la jumătatea anului 2016 şi cel mai târziu până la sfârşitul lui 2017.

Eventuala ieşire a ţării din UE ar avea repercusiuni asupra lirei sterline şi a obligaţiunilor britanice, şi ar declanşa negocieri pentru toate tipurile de acorduri, în timp ce companiile străine vor pune sub semnul întrebării viitoarele investiţii în Marea Britanie.

"Riscul din 2016 este legat de încrederea investitorilor. Investiţiile străine directe ar putea fi reţinute până când va exista mai multă claritate în privinţa relaţiei Marii Britanii cu UE", a declarat Azad Zangana, economist la Schroders Investment Management din Londra.

Discuţiile referitoare la ieşirea Marii Britanii din UE au apărut în urmă cu aproape trei ani, când premierul David Cameron a promis organizarea unui referendum pe această temă. Săptămâna trecută, Cameron a spus că a venit momentul pentru stabilirea unor noi termeni privind apartenenţa Marii Britanii la UE, ceea ce a făcut ca volatilitatea lirei sterline să atingă cel mai ridicat nivel după luna mai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb