Broker Cluj a înregistrat un profit de 5,55 milioane de lei

G.C.
Piaţa de Capital / 12 august 2010

"Broker" Cluj, singura societate de brokeraj listată la Bursa de Valori Bucureşti, a obţinut un profit de 5,55 milioane de lei, în primul semestru al acestui an, în vreme ce în prima jumătate a lui 2009 a raportat o pierdere de 1,75 milioane lei. Totodată, cifra de afaceri realizată în acest interval a fost de peste 2 milioane de lei, în creştere cu 39,6% faţă de perioada similară a anului trecut, se arată într-un comunicat transmis BVB.

"Profitul realizat de companie în prima jumătate a acestui an este solid şi a fost obţinut în ciuda unei scăderi a volumului tranzacţiilor în luna iunie şi a deprecierilor înregistrate în luna mai. Într-o perioadă în care tot mai multe SSIF-uri se confruntă cu dificultăţi de natură financiară, unele fiind nevoite chiar să-şi întrerupă activitatea, profitul de peste 5,5 milioane de lei obţinut de companie demonstrează că măsurile gândite şi implementate de echipa managerială de-a lungul ultimului an au fost cele mai potrivite. Astfel, SSIF Broker a reuşit ca în doar şase luni să obţină un profit peste cel realizat în întreg anul 2009", a declarat directorul general al Broker Cluj, Grigore Chiş.

În perioada analizată, Broker Cluj a obţinut veniturile totale de 7,83 milioane de lei, în creştere cu 128,4% faţă de primele şase luni din 2009, în vreme ce cheltuielile totale au scăzut cu 55,9%, până la 2,28 milioane de lei.

Pe partea de operaţiuni financiare veniturile s-au triplat comparativ cu primul semestru din 2009, contextul bursier favorabil din primele patru luni prilejuind fructificarea unor poziţii din cadrul portofoliului propriu de acţiuni.

Totodată, reluarea sub formă de venituri a unor provizioane rămase fără obiect după vânzarea unor acţiuni din portofoliul tranzacţionabil a acoperit în totalitate cheltuielile financiare generate de cedarea unor active şi achitarea altor obligaţii de natură financiară.

Valoarea totală a portofoliului (acţiuni cotate + acţiuni necotate + alte valori mobiliare) a crescut la 69,26 milioane lei, cu aproximativ 32,5% peste nivelul înregistrat în urmă cu 12 luni.

La BVB, Broker Cluj şi-a îmbunătăţit poziţia în ierarhia intermediarilor, urcând pe locul al cincilea după primele şase luni ale acestui an. În primul semestru, valoarea tranzacţiilor intermediate s-a ridicat la 437,7 milioane lei, comparativ cu 172 milioane lei în perioada similară din 2009, iar cota de piaţă a urcat la 5,20%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb