"Broker Cluj" ar putea să rămână fără sucursale

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 mai 2009

Programul de restructurare a casei de brokeraj vizează 9 din cele 11 sucursale

Soarta sucursalelor Bucureşti şi Oradea va fi decisă ulterior de conducerea companiei

Nouă din cele unsprezece sucursale ale societăţii de servicii de inves­tiţii financiare "Broker" Cluj ar putea fi transformate în agenţii, după ce programul de restructurare a societăţii va fi pus în practică, a precizat, vineri, Anton Ionescu, preşedintele SSIF. Conducerea companiei va decide, într-o a doua fază a programului, dacă ultimele sucursale ale "Broker", Bucureşti şi Oradea, vor fi supuse unui tratament similar sau îşi vor păstra statutul.

Reprezentanţii companiei susţin că întregul plan urmăreşte eficientizarea activităţii SSIF şi reducerea costurilor inutile.

"Am discutat cu directorii de sucursale, iar aceştia s-au arătat favorabili planului de restructurare, urmând să decidă ce se va întâmpla cu oamenii în plus", a declarat, pentru ziarul Bursa, domnul Ionescu.

Potrivit domniei sale, eficienţa va fi criteriul pe baza căruia conducerea companiei va stabili structura personalului în agenţii.

"O agenţie poate funcţiona şi cu un singur agent, însă probabil că vom avea cel puţin doi", ne-a mai spus domnul Ionescu, adăugând: "Restul ar putea fi agenţi delegaţi ai Broker care vor câştiga în funcţie de veniturile aduse societăţii pe baza unui contract încheiat în acest sens. O a treia variantă pentru oamenii în plus ar fi să activeze ca persoane fizice autorizate (PFA), tot pe baza unui contract cu noi".

Deşi nu au stabilit toate detaliile progarmului de restructurare, reprezentanţii "Broker" ne-au spus că de la 1 iunie vor demara împreună cu Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare procedurile necesare în acest sens.

Anton Ionescu: Rezultatele financiare s-au îmbunătăţit în ultimele două luni

Deşi în primele trei luni ale anului, "Broker" Cluj a raportat pierderi de 2,29 milioane de lei, conducerea societăţii este optimistă că rezultatele financiare din al doilea trimestru vor indica evoluţia pozitivă a SSIF. "Încasările pe aprilie şi mai au început să crească, motiv pentru care consider că societatea este pe drumul cel bun", a declarat Anton Ionescu, preşedintele SSIF.

Domnia sa a explicat că pierderile raportate în primele trei luni ale anului au survenit şi pe fondul celor două săptămâni de la începutul lunii februarie, în care activitatea societăţii a fost suspendată.

Domnul Ionescu a precizat că societatea nu a pierdut foarte mulţi clienţi ca urmare a acestei suspendări, însă nu a oferit o cifră exactă. Domnia sa ne-a spus că la începutul anului, "Broker" avea aproximativ 13.000 de clienţi.

"Broker" are o valoare de piaţă de 42,84 milioane de lei, potrivit preţului mediu de 0,148 de lei/acţiune înregistrat în şedinţa bursieră de vineri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Domnule Ionescu, noi pagubitii de la Deva pe cand mai aflam vreo veste noua?Odata cu noua conducere am avut o licarire de speranta...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb