Majoritatea românilor care mănâncă la restaurante au renunţat treptat la meniurile diversificate, care includeau peşte, carne de vită sau vânat, şi au revenit, ca în anii "90, la carnea de pui şi la cartofii prăjiţi sau piure, potrivit Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România.
"Majoritatea clienţilor din restaurante, mai ales din staţiunile de la munte, s-au întors la carnea de pui şi la cartofi. În perioada 2007-2009, oamenii căutau în restaurante mâncare din ce în ce mai diversă - peşte, vită, vânat sau carne de struţ", a declarat Ştefan Bercea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România şi proprietarul restaurantului Cabana Vânătorilor din Predeal.
El a spus că turiştii care vin la munte caută porţii care să coste 20 de lei, maxim 30 de lei, iar ce trece de această valoare nu mai are căutare.
Totodată, în sezonul rece turiştii caută în restaurante şi supe, cele mai cerute fiind cele de pui, potrivit Mediafax.
"În 2007-2008 aveam turişti care cereau vinuri din import, de 200 de lei sticla, şi am avut şi cereri pentru carne de antilopă sau chiar de crocodil", a mai spus Ştefan Bercea, care a precizat că un meniu festiv, cu băuturi incluse, costa în acei ani 120-140 de lei, iar acum nimeni nu mai cumpără meniu festiv mai scump de 100 de lei.
1. Normal ca nu muncisera banii aia
(mesaj trimis de Cristi C în data de 03.12.2014, 10:20)
Si ca tocmai vandusera o parloaga la pret de avion si carasera banii cash in genti. Erau osteniti si de aia comandau vin de 200 de lei sticla.
Daca nu sunteti in stare sa oferi mancare decenta la 30 de lei portia ca sa fie multumit turistul, sa bea o apa cu 3 lei si sa va lase restul ca bacsis, va meritati soarta.
Se poate manca in orice Mall foarte decent (nu prostii prajite) la 25 de lei portia.