Bugetul MDRT ar putea fi suplimentat

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 22 aprilie 2011

Bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) ar putea fi majorat cu 30 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru anul 2011, pentru achiziţia serviciilor de consultanţă şi dirigenţie de şantier în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern lansat în dezbatere interministerială de MDRT şi citat de Agerpres. Bugetul ministerului pentru 2011 va fi suplimentat la capitolul "Autorităţi publice şi acţiuni externe", titlul "Bunuri şi Servicii".

Achiziţia serviciilor de consultanţă şi dirigenţie de şantier în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii are o valoare de 2,5% din totalul programului, pentru anul 2011, suma necesară pentru aceste servicii fiind de 30 milioane lei. Potrivit proiectului de act normativ, sumele alocate prin buget nu sunt suficiente pentru demararea achiziţiilor publice pentru serviciile de consultanţă şi dirigenţie de şantier şi a serviciilor de demolare.

De asemenea, bugetul MDRT va fi suplimentat cu 10,05 milioane lei pentru activitatea de privatizare din anul 2011. Din totalul sumei destinată activităţii de privatizare, 9 milioane lei reprezintă transferul de la bugetul statului, iar 476.000 lei este suma plătită efectiv cumpărătorilor, reprezentând daune suportate de minister, ca urmare a garanţiilor acordate de acesta în contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni şi cheltuielile efectuate pentru combaterea ori stingerea pretenţiilor formulate de cumpărător.

MDRT exercită drepturile şi obligaţiile statului, ca acţionar la 17 societăţi comerciale de turism, până la finalizarea procesului de privatizare. Suma despăgubirilor a fost majorată în anul 2011 faţă de cea din 2010, care a fost stabilită la 5.000 lei, deoarece, în urma unei hotărâri judecătoreşti, definitivă şi irevocabilă, MDRT a fost obligat să plătească 253.910 lei, despăgubiri în urma anulării unor acţiuni vândute în cadrul procesului de privatizare. Potrivit proiectului de act normativ, pe rolul instanţelor de judecată mai sunt şi alte litigii prin care se solicită despăgubiri în conformitate cu prevederile legale din domeniul privatizării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb