Burse pentru promovarea culturii iudaice şi israeliene

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 9 mai 2006

Fundaţia pentru promovarea culturii iudaice si israeliene scoate la concurs patru burse in valoare de peste 3000 de dolari fiecare. Acestea sînt destinate sprijinirii cercetărilor în domeniul culturii evreieşti, studierii realităţilor contemporane israeliene, precum şi studierii relaţiilor româno-israeliene.

Proiectele vor fi evaluate în conformitate cu standardele academice de către Consiliul ştiinţific al Fundaţiei, alcătuit din personalităţi de marcă precum Moshe Idel (Universitatea Ebraică din Ierusalim), Liviu Rotman (Universitatea din Bucureşti), Ladislau Gyemant (Universitatea Babeş- Bolyai din Cluj), Leon Volovici (Universitatea Ebraică din Ierusalim), Raphael Vago (Universitatea din Tel Aviv), Andrei Oişteanu (Universitatea din Bucureşti) şi Lucian Leuştean (Universitatea A. I. Cuza din Iaşi).

Excelenţa Sa, doamna Rodica Radian-Gordon, ambasador al Israelului la Bucureşti, apreciază: "Această primă iniţiativă concretă, realizată prin colaborarea Fundaţiei pentru Promovarea Culturii Iudaice şi Israeliene cu Ambasada Statului Israel la Bucureşti va duce la întărirea relaţiilor culturale bilaterale şi la o mai bună cunoaştere a realităţilor israeliene contemporane".

Fundaţia pentru Promovarea Culturii Iudaice şi Israeliene a fost înfiinţată la sfârşitul anului trecut, cu ajutorul comunităţilor oamenilor de afaceri israelieni din România. Unul din scopurile Fundaţiei este sprijinirea financiară a cercetărilor în domeniile menţionate, prin acordarea a patru burse anuale în valoare totală de 12.000 USD.

Pentru diseminarea rezultatelor acestor cercetări, Fundaţia şi-a propus o strânsă colaborare cu alte structuri existente în ţară - mediul universitar, de cercetare, etc., preconizând realizarea unor colocvii, simpozioane, mese rotunde, dar şi editarea unei publicaţii academice.

În vederea înscrierii la concurs, candidaţii pot trimite pe adresa Bucureşti, str. Vespasian nr. 58, sector 1, cod 010924 sau la email: culturajudaica@accessnet.ro până la data de 15 iunie 2006, următoarele documente: proiect de cercetare în unul din domeniile mai sus-menţionate; scurtă prezentare a proiectului şi a surselor bibliografice; Curriculum Vitae. Data anunţării rezultatelor este 15 septembrie a.c. Limita de vârstă a participanţilor este de 45 de ani

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb