Buzăul a ajuns la 14 focare de coronavirus şi peste 900 de îmbolnăviri

ANA FELEA
Miscellanea / 17 iulie 2020

Buzăul a ajuns la 14 focare de coronavirus şi peste 900 de îmbolnăviri

Situaţia este critică în judeţul Buzău, unde numărul îmbolnăvirilor creşte de la o zi la alta astfel că vineri, după ce au mai fost raportate alte 29 de cazuri noi de infecţie cu SARS-CoV-2, judeţul a ajuns la 912 pacienţi diagnosticaţi COVID-19, de la debutul pandemiei.

Virusul continua să facă victime fără să ţină cont de vârstă, astfel că şi ultimele cazuri raportate sunt înregistrate atât la tineri, cât şi la bătrâni. Cel mai vârstă bolnav care a aflat vineri că suferă de COVID-19 are 69 de ani. Acelaşi diagnostic a fost pus şi unui tânăr de 21 de ani.

Cei mai mulţi au aflat că au contractat virusul după ce s-au prezentat la spital cu diverse probleme şi au fost testaţi pozitiv, însă 7 buzoieni au fost testaţi şi diagnosticaţi la cerere, la laboratoare private. Pacienţii nou confirmaţi au fost internaţi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, Spitalul "Victor Babeş" din Bucureşti.

Focar la cel mai mare spital de psihiatrie din ţară, secţia Ojasca

Din păcate, continuă confirmările şi în rândul personalului sanitar, iar de această dată, virusul a fost diagnosticat la cadre medicale angajate în cel mai mare spital de psihiatrie din ţară, respective Spitalul de Psihiatrie Săpoca, secţia Ojasca. Primele confirmări au venit însă din rândul pacienţilor. Mai întâi a fost confirmată o femeie internată la Săpoca, apoi alte două bolnave din secţia Ojasca. Ca urmare a celor trei diagnosticări, Direcţia de Sănătate Publică a demarat ancheta epidemiologică, plecând de la premisa că sursa infectărilor sunt de fapt cadrele medicale, pentru că pacienţii erau imobilizaţi la pat, iar vizitele nu erau premise. În total au fost prelevate peste 70 de probe, atât de la personal medical, cât şi de la pacienţi.

Primele rezultate au venit vineri, iar vestea pentru secţia Ojasca nu a fost deloc una bună. Testele au arătat că alte patru persoane au fost infectate cu SARS-CoV-2. Este vorba despre 2 asistente, o infirmieră şi un îngrijitor. Până acum au fost lucrate doar 32 de probe, iar alte zeci mai sunt în aşteptare, ceea ce înseamnă că ar putea urma şi alte diagnosticări. Mai sunt în aşteptare 44 de probe, dintre care 42 la Ojasca şi 2 la Săpoca. Până acum sunt confirmate şase persoane de la Ojasca şi o bolnavă de la Săpoca, ceea ce înseamnă că Direcţia de Sănătate Publică poate declara cel de -al 12 focar de coronavirus din judeţ, respectiv la secţia Ojasca.

Focar şi la o farmacie din centrul Buzăului

Tot vineri, Direcţia de Sănătate Publică a raportat şi primele cazuri de boală la o unitate farmaceutică din judeţ. Este vorba despre o farmacie cu punct de lucru în centrul oraşului şi care are sute de clienţi zilnic. Vorbim practic despre prima farmacie închisă din cauza numărului mare de confirmări cu SARS-CoV-2 în rândul angajaţilor. Decizia a fost luată de Direcţia de Sănătate Publică după ce acolo au fost diagnosticate cu COVID-19 şase persoane. Este vorba despre doi farmacişti şi alţi patru angajaţi din punctul de lucru de pe strada Unirii. Toate cele şase persoane sunt internate în unităţile medicale destinate pacienţilor COVID-19 şi prezintă simptome specifice bolii.

"Pentru noi cel mai important este ca ai nostri colegi să treacă cu bine prin boală şi să revină la serviciu. Sunt internaţi şi prezintă simptome. Farmaciştii sunt printre cei mai expuşi din rândul personalului sanitar. Având în vedere că farmaciile nu şi-au întrerupt programul, au intrat în contact în permamenţă cu pacienţii. Nici nu avem de unde să ştim dacă pacientul din faţa noastră este sau nu purtător. Asta pune personalul într-un pericol continuu. Există o lege care prevede că şi personalul din farmacii ar trebui să beneficieze de acel spor de risc", a declarat Răzvan Mihai Prisada, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Buzău.

Buzăul a ajuns vineri să numere 14 focare de COVID-19. " Înregistrăm focare în următoarele puncte: Centrul rezidenţial pentru recuperarea şi reabilitarea copilului cu tulburări de comportament nr. 5 Beceni: 20 persoane confirmate pozitiv Covid-19, Complexul servicii pentru copilul cu handicap sever nr. 8: 5 persoane confirmate pozitiv, Centrul rezidenţial pentru victimele violenţei în familie Râmnicu Sărat: 6 persoane confirmate pozitiv, Direcţia de Sănătate Publică: 16 persoane confirmate pozitiv, Centrul de Dializă: 10 persoane confirmate pozitiv, Electrica Furnizare Râmnicu Sărat: 3 persoane confirmate pozitiv, Inspectoratul Judeţean de Poliţie: 9 persoane confirmate pozitiv, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate: 4 persoane confirmate pozitiv, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă: 3 persoane confirmate pozitiv, O societate comercială din municipiul Buzău: 8 persoane confirmate pozitiv, O societate comercială din municipiul Buzău: 4 persoane confirmate pozitiv, Secţia Psihiatrie Cronici Ojasca a Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca: 5 persoane confirmate pozitiv, o societate comercială din municipiul Buzău: 5 persoane confirmate pozitiv, o unitate farmaceutică: 6 persoane confirmate pozitiv", se arată în comunicatul emis de Prefectura Buzău.

În toate aceste cazuri, Direcţia de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum: internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacţilor simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalţi membri

Buzăul a ajuns la 26 de decese

Pe de altă parte, autorităţile din Buzău raportează şi 2 noi decese. Dacă unul dintre pacienţii decedaţi fusese confirmat cu coronavirus dar avea şi alte afecţiuni, îngrijorător este că celălalt nu se afla în evidenţele medicilor cu nicio boală. Potrivit raportării DSP Buzău, este vorba despre un bărbat în vârstă de 55 de ani, internat iniţial la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău şi transferat apoi la Spitalul "Victor Babeş" din Bucureşti. Buzoianul, confirmat cu infecţie cu COVID-19, nu a mai putut fi salvat de medici. Autorităţile spun că bărbatul care şi-a pierdut viaţa nu era cunoscut ca având probleme de sănătate, nu era în evidenţele medicilor dar nici familia sa nu ştia ca buzoianul să fi suferit de vreo boală.

Cel de-al doilea deces raportat vineri este al unei femei în vârstă de 65 de ani, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Infecţia cu coronavirus i-a afectat organismul, deja slăbit de alte boli. Buzoianca era diagnosticată cu angină pectorală instabilă şi diabet zaharat tip II. Cu cele două decese raportate vineri, Buzăul numără 26 de persoane care şi-au pierdut viaţa pe fondul infecţiei cu coronavirus.

De la debutul pandemiei şi până în prezent au fost raportate 912 îmbolnăviri la Buzău. Dintre acestea, 550 de persoane s-au vindecat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb