BVB A fost transferat 1,56% din capitalul social al "Flamingo Internaţional"

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 februarie 2006

După două zile de scăderi consecutive, şedinţa bursieră de ieri a fost una caracterizată de creşteri. Cotaţiile principalilor emitenţi au înregistrat ajus-tări de preţ, fapt care a condus la aprecieri ale indicilor bursieri. Indicele BET care reflectă evoluţia cotaţiilor celor mai lichide zece acţiuni listate a crescut ieri cu 1,37%, în timp ce indicele BET-FI, care indică evoluţia preţurilor titlurilor SIF, s-a apreciat cu 1,88%. Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 45,18 milioane de RON, sub nivelul celei din ziua precedentă.

Cel mai tranzacţionat emitent de la prima categorie a fost "Banca Transilvania", cu un rulaj de 3,75 milioane de RON, în condiţiile în care valoarea totală la această categorie a fost de 14,77 milioane de RON. Cotaţia acţiunilor TLV a urcat pe parcursul zilei pînă la nivelul maxim de 1,49 RON/acţiune, închizînd ziua la 1,48 RON/acţiune. Preţul de la finalul şedinţei a fost în creştere cu 1,4% comparativ cu cel din sesiunea bursieră precedentă. Cotaţia acţiunilor celeilalte bănci - BRD s-a apreciat ieri cu 2,1% pînă la nivelul de 19,4 RON/acţiune. La aceeaşi categorie, una dintre cele mai bune evoluţii a fost cea a producătorului de medicamente "Biofarm" Bucureşti.

Societatea a remis ieri BVB o notificare prin care, în data de 15 februarie, Tudor Dumitru, membru în Consiliul de Administraţie, Tudor Bogdan Andrei şi Constantinescu Elena Rada au efectuat tranzacţii pe piaţa secundară. După tranzacţiile prefectate, numărul de acţiuni pe care aceştia le au la "Biofarm" se ridică la 32.166.142 titluri (anterior avînd 31.338.912 acţiuni).

Dintre acestea, 981.412 acţiuni sînt deţinute de Tudor Dumitru, 16,45 milioane de titluri aparţin lui Tudor Bogdan Andrei, iar restul doamnei Constantinescu. Pentru anul 2005, societatea a raportat rezultate financiare bune, fapt care a sporit interesul investitorilor în piaţă. Cotaţia a urcat în prima parte a şedinţei la maximul de 0,6850 RON, după care s-a stabilizat la nivelul de 0,68 RON. Preţul la finalul zilei a fost în creştere cu 3% faţă de cel anterior.

Preţurile acţiunilor SIF au fost în creştere ieri. Cea mai mare ajustare a cotaţiei a aparţinut SIF3 Transilvania, aceasta ajungând la finalul sesiunii le 2,4 RON/acţiune, în creştere cu 2,6% faţă de preţul de miercuri. Cel mai tranzacţionat titlu din piaţă a fost tot SIF3, cu un rulaj de 11 milioane de RON, circa jumătate din totalul categoriei. Cu o apreciere considerabilă a cotaţiei, acţiunile SIF2 "Moldova" le-au urmat pe cele ale SIF3. Astfel, la finalul zilei de tranzacţionare, preţul societăţii de investiţii financiare băcăuane a crescut cu 2%, pînă la nivelul de 2,56 RON/acţiune.

"Flamingo Internaţional"

Cel mai tranzacţionat emitent de la categoria a doua a fost "Flamingo Internaţional". Cu 7,6 milioane de acţiuni FLA a fost efectuată o tranzacţie specială (deal), la preţul de 0,4150 RON/acţiune. Aceasta a reprezentat 1,56% din capitalul social al companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb