BVB Acordarea de titluri gratuite a urcat cursul acţiunilor "Siretul" cu 14%

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 martie 2004

Tendinţa generală a şedinţei bursiere de ieri a fost una de stagnare, atît în ceea ce priveşte evoluţia cursurilor titlurilor cotate, cît şi în privinţa lichidităţii. Valoarea totală a transferurilor a fost de 66,5 miliarde de lei. Analiştii consideră că la baza acestei evoluţii a stat faptul că acţiunile "Băncii Transilvania" au fost oprite de la tranzacţionare ca urmare a anunţului de convocare AGA. Titlurile băncii se numărau, de altfel, printre atrac-ţiile pieţei.

Evoluţia cursurilor titlurilor emise de societăţile listate la categoria a doua s-a înscris şi ieri pe un trend ascendent. Preţul acţiunilor "Electrocontact" şi cel al acţiunilor "Siretul" au urcat cu 14,4%. Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni listate la categoria a doua a fost ieri de 28,3 miliarde de lei, ceea ce reprezintă aproape jumătate din valoarea totală înregistrată ieri la Bursă.

Cei trei indici bursieri au înregistrat ieri evoluţii contradictorii. Indicele BET a scăzut cu 0,09%, în timp ce BET-FI şi BET-C au crescut cu 0,23 şi res-pectiv 0,69%.

"Siretul" Paşcani

Cursul acţiunilor "Siretul" a crescut pe parcursul şedinţei bursiere de ieri de la 10.000 lei la 10.300 de lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi foarte ridicate. Numărul acţiunilor transferate a fost de 1,2 milioane, valoarea tranzacţiilor fiind de 12,8 miliarde de lei. Ultima tranzacţie a fost încheiată la preţul de 10.300 de lei/acţiune, preţ ce a fost cu 14,4% mai mare decît cel din şedinţa anterioară. Brokerii consideră că evoluţia acestor acţiuni a fost una aşteptată avînd în vedere faptul că societatea a publicat convocatorul AGA care prevede trei aspecte foarte importante pentru acţionari: acordarea de acţiuni cu titlu gratuit, splitarea valorii nominale a acţiunilor de la 2.500 la 1.000 de lei şi alegerea unui nou consiliu de administraţie.

"Vel Pitar" Râmnicu Vâlcea

Titlurile "Vel Pitar" au fost tranferate ieri la un preţ de 4.600 de lei, cu 15% mai mare decît în sesiunea de miercuri. Cursul a înregistrat creşterea maximă permisă de regulamentul Bursei de Valori. Valoarea transferurilor a fost de 9,5 milioane de lei, la un volum de 2.083 acţiuni. Brokerii consideră că această creştere spectaculoasă de preţ este determinată de informaţiile cu privire la fuziunea dintre "Vel Pitar" Rîmnicu Vîlcea" şi "Panegrano" Iaşi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb