BVB Aproximativ jumătate din rulaj a fost asigurat de emitenţii bancari

VLAD DOBREA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 februarie 2020

Aproximativ jumătate din rulaj a fost asigurat de emitenţii bancari

BET-NG, singurul indice care a încheiat şedinţa de tranzacţionare pe minus

Rulajul înregistrat în şedinţa de vineri de tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de aproximativ 28 milioane de lei, BRD şi TLV asigurând 44% din rulajul zilnic.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al societăţii: " Evoluţii preponderent pozitive în ultima şedinţa de tranzacţionare din săptămâna. BET-NG este singurul indice care a închis în scădere, cu o corecţie de 0,06%, în timp ce BET-FI a înregistrat cel mai mare avans, cu o creştere de 0,60%. Valoarea tranzacţiilor a fost de 5,8 milioane euro, fiind cea mai mare valoare înregistrată pe parcursul acestei săptămâni. Principalii emitenţi care au asigurat lichidatea în şedinţa de azi(n.r. vineri) au fost cele două bănci din indicele BET: BRD SocGen (BRD) şi Banca Transilvania (TLV), care împreună au o valoare tranzacţionată de 12,29 milioane lei, reprezentând aproximativ 44% din rulajul zilnic. Din cadrul indicelui BET, cel mai mare avans a fost înregistrat de Transelectrica (TEL), care a crescut cu 1,48%, în contextul în care societatea a publicat azi(n.r. vineri) rezultatele financiare preliminare pe anul 2019, compania înregistrând o creştere de 24,48% a profitului net. Creşteri de peste un procent au mai avut şi: Digi Communications (DIGI) 1.45% şi Fondul Proprietatea (FP) 1,10%. La polul opus, se siuteaza eminteţii: Bursa de Valori Bucureşti (BVB) -1,57% şi Sphera Franchise Group (SFG) -1,01%, pe fondul unor volume tranzacţionate nesemnificative".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile BRD, care au înregistrat transferuri în valoare de 7,78 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 16,1 lei/unitate, în scădere cu 0,25%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de TLV, care a încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 2,56 lei/titlu, în scădere cu 0,97%, valoarea tranzacţionată însumând 4,51 milioane de lei.

Acţiunile Romgaz (SNG) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 34,55 lei/acţiune, în depreciere cu 0,14%, pe fondul unei valori transferate de 2,61 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 1,38 lei/titlu, în creştere cu 1,10%, în contextul unui rulaj de 2,60 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" a fost consemnată o singură tranzacţiie cu titlurile Purcari Wineries (WINE), încheiată la preţul de 24,8 lei/unitate, pe fondul unei valori transferate de 0,496 milioane de lei.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni ale bursei noastre, a crescut cu 0,09%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii a înregistrat o aprecire de 0,16%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): +14,75%

2. "Turism Felix" (TUFE): +5,06%

3. "Prebet" (PREB): +3,65%

4. "Mecanica Ceahlău" (MECF) +2,87%

5. "Teraplast" (TRP): +2,22%

--------------------------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Romcarbon" (ROCE): -8,22%

2. "Cemacon"(CEON): -1,69%

3. "Bursa de Valori Bucureşti" (BVB): -1,57%

4. "Impact Developer & Contractor" (IMP): -1,30%

5. "Vrancart" (VNC): -1,22%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb