BVB Brokerii: Putem vorbi de o uşoară contracţie pe Bursă

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 aprilie 2010

Brokerii: Putem vorbi de o uşoară contracţie pe Bursă

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti au închis şedinţa de ieri "pe roşu", înregistrând scăderi uşoare.Cel mai mult,cu 1,35%, până la 818,13 puncte, s-a depreciat indicele BET-NG, care reflectă evoluţia a zece companii energetice cotate la Bursă.

BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare, a pierdut, ieri, 1,03%, coborând la 32.309,48 puncte, cu 0,27%, în timp ce indicele BET-C, care arată evoluţia acţiunilor cotate pe piaţa reglementată, a scăzut la 3.602,20 puncte, cu 0,63% faţă de şedinţa anterioară. Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri de la Bursă, a închis şedinţa de ieri cu o corecţie de 1,01%, ajungând la 5.992,23 puncte.

"Există o părere conform căreia piaţa este într-o uşoară contracţie, cu atât mai mult cu cât luni Bursa de Valori a avut o şedinţă predominant de scăderi, iar celelalte pieţe au fost pe plus. Consider că putem vorbi de o uşoară contracţie la noi", este de părere Alina Udrea, analist financiar la "Active International".

În ciuda scăderilor consemnate de indicii bursieri, unele acţiuni au înregistrat, ieri, creşteri de aproape 15%. Cotaţia "Companiei Energopetrol" (simbol ENP), controlată de Asociaţia Salariaţilor "Energopetrol" a urcat cu 15%, la 1,84 de lei/acţiune, după o singură tranzacţie cu 500 de acţiuni.

O evoluţie similară a avut şi producătorul de vase emailate "Ves Sighişoara" (simbolo VESY) care s-a apreciat, ieri, cu 14,97%, la 0,0868 lei/titlu, pe fondul unui rulaj de 346.901 de lei.

"Vedem că acţiuni mai puţin lichide consemnează aprecieri, în timp ce titlurile lichide scad. Nu exist­ă explicaţii pentru această evoluţie, având în vedere că Ves Sighişoara a anunţat rezultate mai slabe pentru 2009 faţă de 2008", a mai spus Alina Udrea.

Cu 15%, la 0,0529 lei/titlu a crescut şi preţul acţiunilor "Siretul" Paşcani (simbol SRT), societatea de investiţii financiare "Transilvania" anunţând că scoate la vânzare pachetul de 10% deţinut la companie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb