BVB Bursa a dat înapoi iar, după doar două zile de creşteri

Izabela SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 iulie 2010

Bursa a dat înapoi iar, după doar două zile de creşteri

Lichiditatea realizată ieri, la Bursa de Valori Bucureşti, a fost de aproape 20 de milioane de lei (4,61 milioane de euro), fiind generată în cea mai mare parte de tranzacţiile cu acţiuni.

Indicii bursieri au consemnat corecţii uşoare, în ton cu deprecierile înregistrate pe bursele americane şi pe cele europene. Cea mai mare scădere, de 2,09%, până la 22.669 de puncte, a fost înregistrată de indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri.

Indicele BET-XT, care arată evoluţia celor mai lichide 25 titluri listate la BVB, a marcat o depreciere de 0,94%, până la 472 de puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, a scăzut cu 0,34%, până la 2,994 de puncte.

BET, indicele celor mai lichide zece companii de la Bursă, s-a depreciat la 5.125 de puncte, cu 0,92% mai puţin comparativ cu şedinţa de marţi. În acelaşi timp, indicele BET-NG, care reflectă evoluţia a zece companii energetice listate la Bursă, a scăzut cu 1,04%, ajungând la 728 de puncte.

Acţiunile societăţii de investiţii financiare "Oltenia" (simbol SIF5) au atras cea mai mare lichiditate de pe piaţă, fiind schimbate 3,95 milioane de acţiuni, în valoare de 5,4 milioane lei. Cotaţia de referinţă s-a depreciat cu 2,90%, la 1,34 lei/titlu.

Titlurile "BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD) s-au situat pe poziţia a doua la capitolul lichiditate, cu tranzacţii în valoare de 3,2 milioane de lei, în timp ce acţiunile SIF3 "Transilvania" au cumulat o lichiditate de 2,16 milioane de lei, cotaţia BRD staţionând la 11,4 lei, în timp ce preţul unei unităţi SIF3 a fost de 0,57 lei.

Titlurile "Băncii Transilvania" Cluj Napoca (simbol TLV) au atras o lichiditate de numai 0,58 milioane de lei, cotaţia coborând cu 0,66%, în ciuda rezultatelor bune raportate de bancă la şase luni.

Tranzacţiile cu acţiuni "OMV Petrom" Bucureşti (simbol SNP) au însumat 0,33 milioane de lei, iar titlurile au staţionat la 0,318 lei, în timp ce acţiunile "Broker" Cluj Napoca (simbol BRK) s-au ieftinit cu 2,84%, până la 0,308 lei, pe fondul unor tranzacţii de 0,63 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb