BVB Corecţii ale indicilor de până la 5%

Iyabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 mai 2010

Corecţii ale indicilor de până la 5%

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a înregistrat ieri o altă şedinţă de corecţii, toţi indicii din piaţă închizând pe minus, în urma informaţiilor cu privire la majorarea cotei unice şi a TVA. Cel mai mult a avut de pierdut indicele BET-FI, care grupează cele cinci societăţi de investiţii financiare, acesta coborând cu 5,03% faţă de nivelul de referinţă.

Cea mai mare scădere din cele cinci SIF-uri a înregistrat-o ieri SIF1 "Banat Crişana", care s-a depreciat cu 6,25%, la 1,35 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi de 2,54 milioane de lei, în total fiind schimbat, peste 1,83 milioane de acţiuni.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scăzut cu 4,08% în şedinţa de ieri, la 5.416 de puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, s-a depreciat cu 4,45%, până la 3.247 de puncte. În acelaşi timp, BET-NG, indicele companiilor energetice, a pierdut 4,12%, până la 742,27 puncte.

Lichiditatea pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a scăzut la 52,21 de milioane lei, comparativ cu nivelul consemnat în şedinţa precedentă, de 28 milioane lei.

Cele mai lichide acţiuni au fost cele "Băncii Carpatica" (simbol BCC), care au făcut obiectul unor tranzacţii cu circa 7% din capitalul social.

Tot în sectorul bancar, preţul acţiunilor "BRD Groupe Societe Generale" (simbol BRD) a staţionat la 14,50 lei, în urma unor tranzacţii de 4,28 milioane lei, în timp ce titlurile "Băncii Transilvania" (simbol TLV) au pierdut 5,45%, la 2,08 lei, pe fondul unui rulaj de 2,02 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb