BVB - ÎN PRIMA ZI DE TRANZACŢIONARE,  Titlurile "Vrancart" au fost cele mai lichide la categoria la care sînt listate

Andrada Busuioc
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 iulie 2005

Piaţa a totalizat vineri 14,82 RON, însumată prin 4.173 de tranzacţii cu peste 32,7 milioane acţiuni. Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide acţiuni listate, a înregistrat o scădere cu 0,08%, ajungînd la nivelul de 5.241,52 puncte. Indicele BET-C a crescut cu 0,11%, iar indicele ROTX s-a depreciat cu 0,13%. BET-FI, indicele care reflectă lichiditatea titlurilor societăţilor financiare de investiţii a crescut cu 3,89%, pînă la 25.812,05 puncte.

Acţiunile SIF-urilor au susţinut şi vineri piaţa, pe fondul unor rulaje mari. Astfel, SIF 5 "Oltenia" Craiova a înregistrat cea mai mare valoare tranzacţionată, de 2,99 milioane RON, iar cotaţia a crescut cu 3,9%. Cea mai mare variaţie de preţ a înregistrat-o însă SIF 2 "Moldova" Bacău, şi a fost de 4,7%. Cele 2,29 milioane acţiuni SIF 2 au fost tranzacţionate la o valoare totală de 2,50 milioane RON. SIF 1 "Banat Crişana" Arad s-a tranzacţionat într-un volum de 1,1 milioane acţiuni care au totalizat 1,45 milioane RON. Preţul de închidere s-a situat la 1,32 RON/acţiune, în creştere cu 3,9%.

La categoria a II-a, cele mai tranzacţionate acţiuni au fost cele ale Vrancart Adjud (VNC), aflată la prima sesiune de tranzacţionare. Acţiunile VNC s-au tranzacţionat într-un volum de 9,8 milioane de acţiuni cu o valoarea totală de 1,7 milioane RON. Volumele tranzacţionate au fost reduse, pe fondul unui număr mare de ordine de cumpărare. Şedinţa s-a deschis la preţul de 0,175 RON/acţiune, a crescut la un maxim de 0,185 RON/acţiune, pentru ca preţul de închidere să fie de 0,165 RON/acţiune.

Titlurile "Sicomed" Bucureşti au fost tranzacţionate pentru 0,1 milioane RON, în număr de 0,13 milioane de acţiuni. Cel mai mare volum a fost transferat în cea de-a doua jumătate a şedinţei, un pachet de 25.000 acţiuni, pentru 0,76 RON/acţiune. Şedinţa s-a încheiat la preţul de 0,77 RON/acţiune.

"Banca Transilvania"

Lichiditatea acţiunilor "Băncii Transilvania" (TLV) a crescut vineri semnificativ comparativ cu şedinţa precedentă. Volumul transferat s-a ridicat la 1,8 milioane de titluri (cu un milion mai mult decît joi), iar valoarea totală a tranzacţiilor a crescut la 1,41 milioane RON, dublu faţă de cea din şedinţa precedentă. În prima jumătate a şedinţei a fost atins de mai multe ori preţul maxim al zilei, de 0,78 RON, pentru ca apoi cotaţia să scadă. Şedinţa a fost încheiată totuşi la preţul maxim de 0,78 RON/acţiune.

"Rompetrol Rafinare"

După ce în ultimele zile cotaţia acţiunilor "Rompetrol Rafinare" (RRC) a crescut semnificativ, vineri, preţul s-a depreciat cu 1,4%, ajungînd la 0,879 RON/acţiune. A fost tranzacţionat în şedinţa bursieră de vineri un volum de 7,5 milioane acţiuni pentru 0,66 milioane RON. Acţiunile RRC au fost transferate în cea mai mare parte în jurul valorii de 0,9 RON/acţiune, pe fondul unor volume mici de tranzacţionare. În prima jumătate a sesiunii bursiere a fost tranzacţionat un pachet de 442.000 acţiuni, cel mai mare volum transferat ieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb