BVB Indicii BET şi BET-C au atins noi maxime istorice

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 1 iulie 2004

Indicii bursieri BET şi BET-C au înregistrat ieri noi maxime istorice. BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide zece societăţi listate la prima categorie a BVB, a ajuns la 3.076,06 puncte, cu 41,63% mai mare decît nivelul de la începutul anului. Nivelul BET-C la finele sesiunii de ieri era de 2.053,76 puncte, înregistrînd o creştere de 47,71% de la începutul anului. Valoarea tranzacţiilor efectuate ieri s-a ridicat la 70,6 miliarde de lei, din care 6,6 miliarde reprezintă valoarea transferului efectuat cu 250 de obligaţiuni BRD. Acestea au fost tranzacţionate la un preţ cu 2% mai mare decît principalul.

Titlurile emise de societăţile de investiţii au înregistrat o scădere a lichidităţii comparativ cu şedinţa precedentă, numărul titlurilor transferate fiind de 2,3 milioane faţă de 4 milioane cît au fost tranzacţionate marţi.

"Impact" Bucureşti

Cursul titlurilor IMP a oscilat pe parcursul şedinţei bursiere de ieri între 5.400 lei şi 5.450 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi medii. În prima parte a şedinţei a fost transferat, la preţul maxim, un pachet de 118.000 titluri, celelate pachete tranzacţionate ieri fiind mult mai mici. Ultimul transfer a fost efectuat la cursul de 5.450 lei/acţiune, acelaşi cu preţul de deschidere de ieri şi cu 0,9% mai mare decît cursul de închidere de marţi. Brokerii precizează că ieri a fost ultima zi cînd mai puteau fi cumpărate acţiuni pentru a beneficia de acţiunile gratuite acordate de societate în cadrul majorării de capital. Acţionarii vor primi cu titlu gratuit o acţiune la 7 deţinute.

"Banca Româna pentru Dezvoltare"

Preţul acţiunilor BRD s-a înscris pe parcursul şedinţei bursiere de ieri pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Ultima tranzacţie a fost realizată la preţul de 26.500 lei/acţiune, cu 0,8% mai mare decît preţul de închidere de marţi. Pe parcursul sesiunii a fost efectuată o tranzacţie specială cu 109.000 acţiuni BRD la preţul de 26.500 lei/titlu. Valoarea totală a transferurilor efectuate ieri cu titluri BRD a fost de 16,6 miliarde de lei.

"Banca Comercială Carpatica" Sibiu

Pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, preţul titlurilor BCC s-a înscris pe un trend descrescător, pe fondul unei lichidităţi în scădere faţă de şedinţa anterioară. Au fost transferate 168 de mii de titluri, valoarea tranzacţiilor cu acestea ridicîndu-se la 1,3 miliarde de lei. În prima parte a şedinţei a fost transferat un pachet de 20.00 de titluri (cel mai mare pachet transferat ieri) la preţul de 8.050 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost efectuată la preţul de 8.050 lei/acţiune, cu 0,6% mai mic decît preţul de închidere de marţi.

SNP "Petrom" Bucureşti

Preţul acţiunilor SNP a înregistrat o volatilitate ridicată, minimul atins fiind de 2.380 lei/acţiune iar maximul de 2.460 lei/acţiune. Numărul acţiunilor transferate a depăşit 2,8 milioane iar valoare tranzacţiilor efectuate cu acestea s-a ridicat la 6,9 miliarde de lei. Ultimul transfer a fost realizat la preţul de 2.430 lei/titlu cu 2,1% mai mare decit cursul la care a fost perfectată marţi ultima tranzacţie. Spre finele sesiunii a fost transferat un pachet de 118.000 de titluri la preţul de 5.450 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb