BVB Indicii bursieri la noi maxime istorice

RALUCA UNGUREANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 ianuarie 2005

Creşterile au continuat şi ieri la Bursa de Valori Bucureşti, la sfîrşitul şedinţei bursiere fiind înregistrat un rulaj de 429.6 miliarde de lei şi apecieri semnificative ale celor trei indici bursieri. Indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide acţiuni cotate la Bursă s-a apreciat ieri cu 2,89% ajungînd la 5.458,59 de puncte (nou maxim istoric al indicelui). O creştere importantă, de 4,29%, a fost înregistrată ieri de indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia cotaţiilor titlurilor SIF. Brokerii pun creşterile înregis-trate la Bursă în ultima perioadă pe seama intrărilor mari de bani şi, totodată, pe seama afluxului de noi investitori.

SIF "Oltenia"

Cotaţiile titlurilor SIF şi-au continuat ieri evoluţia pe un trend ascendent, determinînd o creştere de 4,29% a indicelui BET-FI pînă la un nivel de 21.142 de puncte, nivel ce reprezintă un nou maxim istoric.

În ceea ce priveşte acţiunile SIF5, preţul acestora a atins pe parcursul sesiunii un maxim de 11.700 lei/titlu, acesta fiind şi un nou maxim istoric. Ultima tranzacţie cu acţiuni SIF5 a fost efectuată la preţul de 11.600 lei/titlu, acesta fiind cu 4,5% mai mare decît preţul de închidere de marţi.

"Petrom" Bucureşti

Acţiunile "Petrom" au înregis-trat ieri un nou maxim istoric al cursului de tranzacţionare. Preţul acestor titluri s-a înscris pe parcursul sesiunii bursiere pe un trend ascendent, pe fondul unei presiuni la cumpărare. Lichiditatea a fost ridicată, fiind transferate peste 18 milioane de acţiuni. În prima parte a şedinţei a fost transferat un pachet numărînd 947.000 de acţiuni (cel mai mare pachet transferat ieri), transferul fiind efectuat la preţul de 4.170 lei/titlu. Ultima tranzacţie de ieri a fost efectuată la cursul de 4.230 lei/acţiune, acesta fiind cu 3,2% mai mare decît preţul de închidere de marţi.

Volumul de tranzacţionare a fost ridicat, numărul acţiunilor tranzacţionate ieri apropiindu-se de 50 de milioane. Valoarea tranzactiilor perfectate cu acestea a depăşit 52,5 miliarde de lei. În partea a doua a sesiunii bursiere a fost transferat un pachet numărînd 4,36 milioane de acţiuni. Acesta a fost cel mai mare pachet transferat ieri, iar tranzacţia a fost efectuată la preţul de 1.070 lei/titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb