BVB Indicii BVB, în depreciere, pe fondul unei lichidităţi de doar 2,56 milioane euro

GEORGE FORCOŞ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 octombrie 2016

Indicii BVB, în depreciere, pe fondul unei lichidităţi de doar 2,56 milioane euro

Indicii BVB au încheiat şedinţa de ieri în depreciere, în contextul în care volumul total de tranzacţionare a fost de 11,59 milioane de lei (2,56 milioane euro), mai mic decât vineri (2,8 milioane euro).

Raportul zilnic realizat de compania de brokeraj Prime Transaction subliniază:" Piaţa a început săptămâna pe minus, indicele BET-NG conducând plutonul din acest punct de vedere, cu -0,93%. Acţiunile OMV Petrom (SNP) şi Romgaz (SNG) au stat la baza acestei scăderi, cu -1,27% şi respectiv -1,51%. Indicele de referinţă al pieţei, BET, s-a depreciat cu 0,46%, iar BET-FI cu doar 0,1%, fiind ajutat de creşterile titlurilor Fondului Proprietatea (FP) şi SIF Moldova (SIF2). Valoarea tranzacţiilor a fost extrem de mică, doar 2,3 milioane de euro pe piaţa de acţiuni şi ceva mai mult de 200 de mii pe cea de certificate".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 2,8 milioane de lei. Cotaţia FP a urcat cu 0,5%, preţul de închidere fiind de 0,806 lei/unitate.

Titlurile "Romgaz" (SNG) au scăzut cu 1,51%, la 22,85 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2,4 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD) de 0,8 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 11,08 lei/unitate, în coborâre cu 0,72%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Banca Transilvania" (TLV), cu un rulaj de 0,79 milioane de lei. Cotaţia TLV s-a depreciat cu 0,21%, ultimul preţ fiind de 2,425 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu au fost înregistrate tranzacţii în şedinţa de ieri.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,46%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,38%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a urcat cu 0,1%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 0,46%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,18%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb