BVB Indicii, în scădere, pe fondul unui rulaj de 4,9 milioane de euro

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 31 mai 2016

Titlurile "Banca Transilvania" au fost, din nou, cele mai lichide, deşi au coborât cu aproape 11%

Cinci dintre principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri depreciindu-se, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare mai mic decât vineri, de 22,04 milioane de lei (4,9 milioane euro).

Această evoluţie a bursei autohtone a făcut notă discordantă cu aprecierile consemnate ieri pe principalele pieţe europene.

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 6,36 milioane de lei. Cotaţia TLV a coborât cu 10,87%, preţul de închidere fiind de 2,09 lei/unitate. Ieri a fost, pentru acest emitent, data ex-dividend, lucru ar putea explica deprecierea abruptă a cotaţiei TLV.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) au crescut cu 1,25%, la 0,73 lei/unitate, în urma unui rulaj de 3,17 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Romgaz" (SNG) de 2,62 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 23,7 lei/unitate, în urcare cu 3,04%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Conpet" (COTE), cu un rulaj de 2,48 milioane de lei. Cotaţia companiei a crescut cu 2,39%, ultimul preţ fiind de 68,6 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate, în total, patru tranzacţii.

Cea mai importantă dintre acestea, în valoare de 1,34 milioane lei, a fost realizată cu titluri COTE, la preţul unitar de 67 lei, în stagnare.

A mai fost încheiat un transfer cu titluri SNG, de 1,18 milioane de lei, în urcare cu 2,61%, la preţul 23,6 lei/acţiune.

Tot ieri, a fost realizată o tranzacţie de 0,46 milioane lei, cu acţiuni "OMV Petrom" (SNP), la preţul unitar de 0,231 lei.

Nu în ultimul rând, a fost înregistrat un "deal" cu titluri "Electrica" (EL), de 0,4 milioane lei, la preţul de 12,24 lei/acţiune, cotaţia EL depreciindu-se cu 0,16%.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 1,88%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 1,91%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 1,51%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 1,17%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,14%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb