BVB Indicii, la cea de-a treia creştere la rând

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 martie 2020

Lichiditate de 51,6 milioane de lei, sub cea din şedinţa anterioră

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au cunoscut creşteri în şedinţa de ieri, pentru cea de-a treia zi la rând, într-o mişcare de recuperare a căderii de săptămâna trecută, influenţată de valul de vânzări din pieţele externe dat de impactul posibil al epidemiei de coronavirus asupra economiei globale.

Rulajul s-a ridicat la 51,46 milioane de lei, sub cel din ziua anterioară, de 77,2 milioane de lei, în condiţiile în care, prin piaţa "deal" nu a fost derulată nicio tranzacţie.

Anca Păltineanu,analist de investiţii în cadrul casei de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r, ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie pozitivă, asemănătoare cu cea înregistrată în principalele burse europene. Indicele BET a câştigat 0,76% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între 0,01% pentru BET-FI şi +1,21% în cazul BET-NG. Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 10,75 milioane de euro, puţin peste media zilnică de 10,59 milioane de euro înregistrată de la începutul anului. Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Prebet (PREB), +14,67%, pe fondul tranzacţionării unui volum cu mult peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile OMV Petrom (SNP), +3,59%, pe fondul tranzacţionării unui volum peste media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Rompetrol Rafinare (RRC), cu -5,75%, având un volum peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Alro (ALR), -1,95%, pe fondul unui volum de acţiuni sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Banca Transilvania (TLV), care au cumulat un rulaj de 13,55 milioane lei, titlurile TLV încheind şedinţa bursieră în stagnare, la preţul de 2,505 lei.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) s-au apreciat cu 3,59%, până la preţul de 0,404 lei, valoarea tranzacţionată cu titlurile grupului petrolier ridicându-se la 7,13 milioane lei.

Pe poziţia a treia a clasamentului lichidităţii de ieri de la bursa noastră se găsesc titlurile Romgaz (SNG), care au angrenat un rulaj de 5,33 milioane lei, cotaţia producătorului de gaze naturale încheind şedinţa de tranzacţionare la preţul de 34,85 lei, în urcare cu 0,87%.

Acţiunile Digi Communications (DIGI) au avut o lichiditate de 4,09 milioane de lei, cotaţia titlurilor DIG fiind în stagnare, la preţul de 33 lei.

Indicele compozit BET Plus, al celor mai tranzacţionate 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,72%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a apreciat cu 0,05%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a avut avans de 0,63%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Prebet" (PREB): +14,67%

2. "Uztel" (UZT): +13,86%

3. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): +7,83%

4. "TeraPlast" (TRP): +5,10%

5. "Altur" (ALT): +4,35%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -5,75%

2. "Impact Developer & Contractor" (IMP): -4,46%

3. "Conted" (CNTE): -3,79%

4. "Oil Terminal" (OIL): -3,17%

5. "Erste Group Bank" (EBS): -3,10%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb