BVB Lichiditatea a scăzut la 5,6 milioane euro

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 decembrie 2016

Lichiditatea a scăzut la 5,6 milioane euro

Titlurile "Banca Transilvania", cele mai lichide

Cinci dintre principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în creştere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 25,1 milioa-ne de lei (5,6 milioane euro), mai mic decât miercuri (6,84 milioane euro).

Brokerii de la Prime Transaction arată: "Bursa a avut o nouă şedinţă cu evoluţii mixte ale acţiunilor, indicele de referinţă BET fiind aproape neschimbat, -0,01%. BET-FI a avut cea mai bună evoluţie a zilei (de ieri, n.r.), +0,45%, datorată în principal unei creşteri de 1,36% a cotaţiei SIF Banat Crişana (SIF1). Majoritatea celorlalte acţiuni lichide au avut variaţii mici de preţ, cu o singură excepţie, cea a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), -1,03%. Tranzacţiile cu acţiuni au totalizat 5,2 milioane de euro, la care s-au adăugat tranzacţii cu certificate în valoare de circa 350.000 de euro".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 6,7 milioane de lei. Cotaţia TLV a coborât cu 0,43%, preţul de închidere fiind de 2,34 lei/unitate.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) au crescut cu 0,51%, la 0,796 lei/unitate, în urma unui rulaj de 6,4 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "OMV Petrom" (SNP) de 2,8 milioa-ne de lei, preţul de închidere fiind de 0,261 lei/unitate, în scădere cu 0,19%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Medlife" (M), cu un rulaj de 1,5 milioane de lei. Cotaţia M s-a apreciat cu 0,38%, ultimul preţ fiind de 26,7 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate, în total, trei tranzacţii.

Cea mai importantă dintre acestea, de 0,74 milioane lei, a fost realizată cu titluri "Electrica" (EL), la preţul unitar de 13,1 lei, în scădere cu 0,46%.

De asemenea, a fost încheiat un "deal" cu titluri TLV, de 0,57 milioane de lei, la preţul înregistrat şi pe piaţa "regular".

Nu în ultimul rând, a fost înregistrată o tranzacţie de 0,44 milioane lei pe acţiunile M, la preţul unitar de 26,8 lei, cotaţia emitentului apreciindu-se cu 0,75%.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,01%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,04%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a înregistrat un avans de 0,08% faţă de închiderea precedentă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb