BVB Mihai Chişu: "Piaţa suferă foarte mult din cauza lipsei investitorilor, dar şi a speculatorilor"

SIMONA ADAM
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 august 2011

Mihai Chişu: "Piaţa suferă foarte mult din cauza lipsei investitorilor, dar şi a speculatorilor"

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat, ieri, aprecieri nesemnificative, pe fondul unei lichidităţi modeste, cu excepţia indicelui BET-FI, care a suferit o uşoară scădere.

Mihai Chişu, broker la "IFB Finwest" a descris şedinţa bursieră de ieri ca fiind guvernată de evoluţia pieţelor externe.

Domnia sa este de părere că piaţa suferă foarte mult din cauza lipsei investitorilor, dar şi a speculatorilor, aceştia din urmă fiind mult mai puţini, pentru că nu găsesc o contraparte îndeajuns de lichidă pentru speculaţii.

Domnia sa ne-a declarat: "Singura acţiune care, realmente, oferă o formă de lichiditate este Fondul Proprietatea". Totodată, Mihai Chişu este de părere că, în cazul SIF-urilor, un ordin mai mare de câteva sute de mii de acţiuni este "o mare problemă", pentru că acestea trebuie vândute în reprize şi, adesea, nu la cel mai bun preţ.

Indicele BET-FI, care indică evoluţia acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare şi ale "Fondului Proprietatea" s-a depreciat, ieri, cu 1,08%, la 17.618 puncte.

Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece companii listate, a crescut cu 0,58%, ajungând la 4.557 puncte, iar indicele compozit al Bursei a crescut cu 0,62%, la 2.779 puncte.

BET-NG, care arată evoluţia companiilor din sectorul de energie şi utilităţi, s-a apreciat cu 1,09%, ajungând la 633 puncte.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) au încheiat şedinţa bursieră de ieri la preţul de 0,4575 lei/acţiune, la fel ca în şedinţa precedentă, pe fondul unei lichidităţi de aproape 8,8 milioane lei.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) au stagnat la 1,06 lei/unitate. Acţiunile TLV au încheiat şedinţa bursieră de ieri pe locul al doilea, după valoare, cu schimburi de circa 2,5 milioane de lei.

Cel mai mult s-au apreciat, ieri, titlurile "Electroargeş" Curtea de Argeş (ELGS), cu 14,9%, la 0,569 lei/titlu.

Cel mai mult s-au depreciat titlurile "Şantierul Naval Orşova" (SNO), cu 6,53%, la 2,72 lei/titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb