BVB/ PRIME TRANSACTION: "Scăderile înregistrate de Banca Transilvania şi Transgaz au tras în jos indicele BET"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 august 2015

"Scăderile înregistrate de Banca Transilvania şi Transgaz au tras în jos indicele BET"

Indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, BET, a coborât, ieri, cu 0,06%, după scăderile înregistrate de Banca Transilvania (TLV), de -0,96%, şi Transgaz (TGN), de -0,71%, arată un raport zilnic al Prime Transaction.

Potrivit acestuia, evoluţia pieţei a fost una mixtă, ieri, cu patru dintre cei opt indici în creştere, iar ceilalţi patru în scădere. Cea mai bună performanţă a fost cea a BET-FI, +0,67%, în principal pe seama creşterilor SIF Muntenia (SIF4), cu 1,90% şi SIF Moldova (SIF2), cu 1,50%.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,03%, iar indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a majorat cu 0,05%.

Indicele BET-BK a avut, la rândul său, o evoluţie bună, de +0,31%, după ce acţiunile Erste Bank (EBS) s-au apreciat cu 1,73%.

Totalul tranzacţiilor de la BVB s-a ridicat, ieri, la aproximativ 36,6 milioane de lei (8,3 milioane de euro). Schimburile cu acţiuni au însumat 35,2 milioane lei (7,9 milioane de euro), iar pe segmentul de certificate au fost făcute tranzacţii de peste 1,32 milioane lei (301 mii euro).

Cele mai tranzacţionate titluri de pe BVB au fost, ieri, cele ale BRD - Groupe Societe Generale (BRD), valoarea schimburilor ridicându-se la 8,92 milioane lei. Acţiunile BRD au închis şedinţa în urcare cu 0,35%, la 11,34 lei pe titlu. Ieri, "BRD Groupe Societe Generale" a anunţat că a înregistrat, în primul semestru din anul curent, un profit net de 270 de milioane de lei, de peste două ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când însuma 128 de milioane de lei, în principal datorită unui profil de risc îmbunătăţit.

De asemenea, şi acţiunile OMV Petrom (SNP) au fost tranzacţionate intens, schimburile însumând 4,18 milioane lei. Cotaţia SNP a stagnat, la finalul şedinţei, la 0,385 lei pe titlu.

Valori mari au avut şi tranzacţiile cu acţiuni Banca Transilvania (TLV), acestea totalizând 3,7 milioane lei. Cotaţia TLV a scăzut cu 0,96% la 2,473 lei.

O tranzacţie semnificativă a fost făcută ieri şi cu un pachet de acţiuni Nord SA (NORD), în valoare de 4,82 milioane lei, care a fost transferat de la SIF5 Oltenia la SIF2 Moldova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb