BVB Romgaz - 60% din lichiditate

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 1 aprilie 2015

Romgaz - 60% din lichiditate

Tranzacţiile cu acţiuni Romgaz (SNG) au cumlat, ieri, 18,58 milioane de lei, reprezentând 60% din rulajul şedinţei. Cotaţia SNG a scăzut cu 0,93%, la 35,05 lei/unitate.

În total, schimburile de la BVB au însumat 30,5 milioane de lei (6,9 milioane de euro), pe fondul unor fluctuaţii reduse ale indicilor bursieri.

Indicele BET Plus, de referinţă, a crescut cu 0,2%, iar BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a avansat cu 0,1%, după ce luni au urcat cu 0,9%, respectiv 1%. BET Plus cuprinde cele mai lichide 34 de acţiuni din piaţă reglementată, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine. Faţă de finele anului trecut, BET Plus se află pe minus cu 0,5%, iar BET cu 0,1%.

Titlurile Banca Transilvania au închis în urcare cu 2,6%, însă în prima parte a zilei s-au aflat pe plus cu până la 3,1%, conform Mediafax. Transferurile cu titlurile băncii s-au situat la 1,67 milioane de lei.

Pe segmentul deal al bursei a fost derulat marţi un singur transfer, cu acţiuni Conpet Ploieşti (COTE), de 1,62 milioane de lei. Pe segmentul regular al bursei, acţiunile Conpet au urcat cu 2,3%, în urma unor operaţiuni de 880.000 de lei.

Indicele BET NG, al sectorului energetic, a scăzut cu 0,53%, în urma corecţiilor cotaţiilor unor companii importante, după creşterile de luni. BET FI, compus din cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea (FP), a închis în stagnare.

Indicele BET BK a crescut cu 0,2%, iar BET XT a urcat cu 0,1%.

BET XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb