BVB Scăderi uşoare pentru toţi indicii

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 august 2010

Scăderi uşoare pentru toţi indicii

Lichiditatea realizată ieri, la Bursa de Valori Bucureşti, a reuşit cu greu să atingă 9,68 milioane de lei (2,28 milioane de euro), fiind generată în cea mai mare parte de tranzacţiile cu acţiuni.

Toţi indicii bursieri au consemnat deprecieri uşoare, în ton cu scăderile înregistrate pe bursele americane.

Indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) a coborât, ieri, la 23.094,63 puncte, cu 0,37% faţă de şedinţa de la începutul săptămânii.

În acelaşi timp, indicele compozit al pieţei, BET-C, s-a depreciat cu 1,12%, la 3.064,10 puncte, iar indicele BET, al celor mai lichide zece companii de la Bursă, a ajuns la 5.233,36 de puncte, pierzând 0,98% comparativ cu şedinţa de luni.

Acţiunile societăţii de investiţii financiare "Oltenia" (simbol SIF5) au atras, la fel ca şi marţi, cea mai mare lichiditate de pe piaţă, fiind schimbate 2,39 milioane de acţiuni, în valoare de 3,37 milioane lei.

Cotaţia de referinţă s-a depreciat cu 1,41%, la 1,4 lei/titlu.

Titlurile societăţii de investiţii financiare "Moldova" (SIF2) s-au situat pe poziţia a doua la capitolul lichiditate, cu tranzacţii în valoare de 1,28 milioane de lei, fiind urmate de acţiunile "Bursei de Valori" Bucureşti (BVB), cu tranzacţii în valoare de 888.897 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb