BVB Sergiu Maznic: "Cea mai scăzută lichiditate din ultima perioadă"

Simona Adam
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 iulie 2011

Sergiu Maznic: "Cea mai scăzută lichiditate din ultima perioadă"

Sergiu Maznic, broker la "Intercapital Invest" ne-a declarat că şedinţa bursieră de ieri a înregistrat una dintre cele mai scăzute lichidităţi (circa 21 milioane lei pentru Rasdaq, BVB şi ATS la un loc) din ultimele săptămâni. Domnia sa a explicat scăderea indicilor bursieri prin existenţa unor temeri legate de soluţionarea discuţiilor despre majorarea plafonului datoriilor Statelor Unite.

Domnia sa a afirmat: "Indicii BET şi BET-FI au deschis şedinţa bursieră în creştere şi apoi au scăzut. Aceştia nu au oscilat foarte mult pe parcursul zilei".

Sergiu Maznic ne-a declarat că "şi indicii externi au fost destul de volatili", aceştia aflându-se în creştere în prima parte a zilei, după care, în scădere.

Indicele BET-NG singurul indice în creştere

Indicele BET - FI, care indică evoluţia acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare şi ale "Fondului Proprietatea", a scăzut cu 0,66% la aproape 21.903 puncte, în şedinţa bursieră de ieri.

Indicele BET-C care reflectă evoluţia preţurilor tuturor companiilor listate la BVB, s-a depreciat cu 0,15%, ajungând la 3,256 puncte, iar indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece companii lis-tate, a scăzut cu 0,39%, ajungând la circa 5,391 puncte.

Indicele BET-NG, al companiilor din sectorul de energie şi utilităţi, a fost singurul indice în creştere, cu 0,33% la circa 761 puncte.

Titlurile "Fondul Proprietatea" au încheiat şedinţa la 0,516 lei/titlu, pe fondul unui rulaj de 11,8 milioane de lei. Cotaţia titlurilor a oscilat între 0,5145 lei şi 0,525 lei/unitate.

Locul al doilea în topul lichidităţilor a fost ocupat de titlurile "Banca Transilvania" (TLV), înregistrând o scădere cu 0,08% la 1,199 lei/titlu, faţă de şedinţa precedentă, pe fondul unui rulaj de 1,72 milioane lei.

Titlurile "SIF Transilvania" (SIF3) au încheiat şedinţa bursieră de ieri la preţul de 0,4938 lei/acţiune, cu 0,94% sub şedinţa precedentă, pe fondul unei lichidităţi de aproape 1,13 milioane lei.

Schimburile înregistrate, ieri, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), au totalizat 20,08 milioane de lei (4,72 milioane de euro), tranzacţiile cu acţiuni reprezentând 19,5 milioane lei (4,59 milioane de euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb