BVB şi RASDAQ Acţiunile Electrica, la nivelul maxim din ultimele trei săptămâni

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 31 iulie 2014

Acţiunile Electrica, la nivelul maxim din ultimele trei săptămâni

Acţiunile Electrica au încheiat şedinţa bursieră de ieri la maximul ultimelor trei săptămâni, într-o piaţă care a inversat în a partea a doua a zilei traiectoria descendentă de până atunci şi cu o lichiditate apropiată de media zilelor precedente, potrivit Mediafax.

Indicii BET, de referinţă, şi BET Plus, al celor mai lichide 10 acţiuni, au avansat cu 0,6%, pe o lichiditate de 19,1 milioane de lei (4,34 milioane de euro). BET Plus include cele mai lichide 37 de acţiuni de pe piaţa reglementată BVB, cu excepţia SIF-urilor şi acţiunilor companiilor străine.

În sectorul energetic, indicele BET NG a crescut cu 0,5%, iar BET FI, format din SIF-uri şi Fondul Proprietatea, a urcat cu 0,3%.

Cele mai lichide acţiuni au fost cele ale Fondului Proprietatea, cu un transfer de tip deal de 3,3 milioane de lei şi tranzacţii însumând aproape 2 milioane de lei. Acţiunile companiei au închis în urcare cu 0,3%.

Cu acţiunile Electrica au fost înregistrate transferuri de 4,45 milioane de lei, generând mai mult de un sfert din rulajul zilei. Acţiunile au închis în creştere cu 0,82%, la 11,01 lei/acţiune, pentru prima dată începând din 9 iulie, când compania a încheiat şedinţa la preţul de listare, de 11 lei/acţiune.

Cotaţia distribuitorului de energie a coborât pe 10 iulie pentru prima dată sub preţul de listare, nivel sub care s-a menţinut până în şedinţa de astăzi.

Electrica a debutat pe bursă vineri, 4 iulie, după cea mai mare ofertă publică derulată vreodată pe piaţa românească, prin care compania a atras 1,95 miliarde lei (444 milioane euro) transferând către investitorii privaţi participaţia majoritară.

O lichiditate semnificativă au înregistrat şi OMV Petrom (SNP) - 1,49 milioane de lei şi Transelectrica (TEL) - 1,34 milioane de lei.

Acţiunile OMV Petrom, au crescut cu 1,4%, în timp ce titlurile Transelectrica au pierdut 0,1%.

Indicele extins BET XT a avansat cu 0,5%, iar BET BK a crescut cu 0,3%.

Indicele BET XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb