BVB şi RASDAQ Lichiditate record datorită Fondului Proprietatea

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 ianuarie 2011

Lichiditate record datorită Fondului Proprietatea

Acţiunile Fondului Proprietatea, intrate ieri la tranzacţionare, au dus lichiditatea bursei la cel mai ridicat nivel din ultimele 11 luni, respectiv 244,8 milioane lei. Rulajul FP a reprezentat 87% din total.

Un rulaj mai mare decât cel de ieri a fost înregistrat la jumătatea lunii februarie 2010, când operaţiunile au cumulat 283,9 milioane lei (68,9 milioane euro). La 15 februarie 2010 s-au realizat tranzacţii speciale cu 15,7% din acţiunile Rompetrol Rafinare (RRC), de 248,4 milioane lei (60,3 milioane euro).

La finalul şedinţei, titlurile FP erau cotate la 0,6495 lei, pe parcursul zilei variind între 0,602 lei/titlu şi 0,675 lei/titlu.

Ultimele operaţiuni cu acţiuni FP pe "piaţa gri" au fost realizate în luna decembrie a anului trecut la preţuri care au variat între 0,48 şi 0,52 lei/titlu.

La închiderea şedinţei, primele zece titluri în funcţie de lichiditate, incluse în calculul indicelui BET, aveau preţuri în creştere în medie cu numai 0,12%, iar acţiunile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,38% sub nivelul de luni.

Unii investitori au vizat şi acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), astfel că preţurile acestor titluri au crescut în medie cu 1,41%.

În aceste condiţii, indicele extins al bursei, BET-XT, care sintetizează evoluţia primelor 25 de titluri în func­ţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile, a încheiat ziua în creştere cu 0,6%.

În topul rulajelor, acţiunile Fondului Proprietatea au fost urmate de titlurile SIF Moldova (SIF2) şi SIF Oltenia (SIF5), cu transferuri de câte 6,5 milioane lei. Cotaţia acţiunilor SIF Moldova a crescut cu 1,01%, la 1,3 lei, iar titlurile SIF Oltenia au crescut cu 0,21%, la 1,466 lei.

La jumătatea şedinţei a fost realizată şi o tranzacţie specială cu 150.000 de acţiuni BRD (BRD), în valoare de 2,1 milioane lei. Deal-ul a fost realizat la 14,45 lei, preţ cu 1,05% peste cotaţia de luni.

Pe piaţa principală, titlurile băncii au crescut cu 1,4%, la 14,5 lei, pe un rulaj de 1,6 milioane lei.

Tranzacţiile de pe piaţa Rasdaq au cumulat 403.000 de lei, sumă cu 18% sub valorea cumulată a transferurilor de luni, de 494.000 de lei.

Acţiunile Bega Turism Timişoara (SCDE) au fost cele mai lichide, cu operaţiuni de 82.000 de lei. Cea mai recentă tranzacţie cu aceste titluri a fost efectuată la 7,2 lei, preţ în scădere cu 1,64%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Eu nu vreau sa stiu altceva, decat cum a fost despagubit acest Atilla V... cu 42 milioane de actii? Sa spuna propietatile, iar daca nu sa declare cum a reusit sa cumpere la piata gri acest numar exorbitant de actiuni. Acelasi lucru trebuie sa-l decklare toti parlamentarii, notarii si avocatii care au detinut actiuni de milioane, altfel Romania se face vinovata de cea mai mare specula din banii unei natiuni. D-le Basescu, d-le Boc, acum sa va vedem, fiindca n-o sa alergati la fiecare trei luni la FMI fiindca a-ti impropietarit cu sute de milioane niste propietati care n-au avut niciodata aceasta valoare reala, doar ca sa se acopere afacerile dubioase ale unor politicieni, avocati si notari, ce au lucrat pentru propiul buzunar. Nu voi ve-ti plati datoriile acestei inscenari a dreptatii, ci copii care vor mostenii datoriile facute acum. Moroianu

    1. Tataie, matale aberezi, nu stii despre ce este vorba dar iti dai cu parerea. Si eu il invidiez pe Verestoy Atilla pentru averea care a facut-o speculand pe piata de capital. Daca aveam bani faceam si eu la fel pentruca nu incalcam cu nimic legea si nu ma interesa ce ar fi spus unii ca d-ta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb