BVB SIF "Transilvania" deţine mai puţin de 5% din acţiunile "Rompetrol Rafinare"

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 iunie 2004

Pe parcursul sesiunii bursiere de ieri au fost efectuate tranzacţii în valoare totală de 44,968 miliarde de lei, din care 268 milioane de lei reprezintă valoarea transferurilor cu obligaţiuni emise de "Raiffeisen Bank". Preţul la care au fost tranzacţionate obligaţiunile "Raiffeisen" a fost cu 0,3% mai mare decît valoarea nominală a acestora (5 milioane de lei). Pe parcursul şedinţei de ieri a fost efectuată o tranzacţie specială cu un pachet de 546.000 de titluri SIF "Transilvania" la preţul de 8.000 lei/acţiune.

Indicii bursieri au înregistrat evoluţii contradictorii: BET şi BET-C au scăzut cu 0,29% şi respectiv 0,13% în timp ce nivelul BET-FI s-a apreciat cu 0,69%.

În cadrul sesiunii bursiere de luni, societatea "Resource International" a raportat că deţine 92,44% din acţiunile emise de "Şantierul Naval" Constanţa.

De asemenea, SIF "Transilvania" a raportat că deţine mai puţin de 5% din titlurile "Rompetrol Rafinare" Constanţa. Societatea de investiţii dispunea, la data listării acţiunilor RRC la Bursă, de 9,63% din capitalul social al companiei petroliere.

"Impact" Bucureşti

Cursul acţiunilor "Impact" Bucureşti a crescut în prima parte a sesiunii bursiere de la 5.450 lei la 5.500 lei/acţiune, după care trendul s-a inversat. Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 5.400 lei/acţiune, acelaşi cu preţul de închidere de vineri.

Valoarea tranzacţiilor efectuate ieri cu acţiuni IMP a fost de 3,1 miliarde de lei, la un număr de peste 570.000 de titluri transferate. Brokerii precizează că la jumătatea şedinţei, un investitor a lansat un ordin mare de vînzare, de aproximativ 300.000 de titluri, ceea ce a condus la scăderea preţului. Cel mai mare pachet transferat a numărat 100.000 de acţiuni. Tranzacţia a vut loc la jumătatea şedinţei la preţul de 5.400 lei/acţiune.

"Banca Comercială Carpatica" Sibiu

Preţul titlurilor BCC a scăzut în primele minute de tranzacţionare de la 8.000 lei la 7.950 lei/acţiune (minimul zilei). După acest moment, trendul s-a inversat, ultima tranzacţie fiind efectuată la cursul de 8.100 lei/acţiune cu 1,3% mai mare decît preţul de închidere de vineri.

Brokerii precizează că pe parcursul şedinţei de ieri au fost lansate ordine mari de vînzare. Cel mai mare pachet transferat a numărat 100.000 de acţiuni, preţul la care a fost realizată tranzacţia fiind de 8.000 lei/acţiune.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Pe parcursul şedinţei bursiere de ieri, preţul acţiunilor RRC a înregistrat o volatilitate ridicată, pe fondul unei lichidităţi mari. Numărul titlurilor transferate a fost de peste 13,8 milioane iar valoarea tranzacţiilor efectuate cu acestea a depăşit suma de 9 miliarde de lei. La jumătatea şedinţei a fost transferat un pachet de 1.903.000 acţiuni (cel mai mare pachet transferat ieri) la preţul de 656 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 650 lei/acţiune, cu 1,6% mai mare decît preţul de închidere de vineri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb