BVB Societe Generale continuă să cumpere BRD

SIMONA ADAM
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 1 septembrie 2011

Societe Generale continuă să cumpere BRD

Dealuri cu BRD şi Fondul Proprietatea

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au crescut, ieri, cu peste 1,5% fiecare, pe fondul unui rulaj de 39,2 milioane de lei (circa 9,2 milioane euro).

Titlurile "BRD-Societe Generale" (BRD) au încheiat şedinţa bursieră de ieri la preţul de 12 lei/acţiune, la fel ca în ziua precedentă, înregistrând o tranzacţie deal în valoare de 3,6 milioane lei, faţă de şedinţa de marţi, când cinci schimburi deal au cumulat 37,66 milioane lei.

Valoarea totală a schimburilor cu titluri BRD a fost de 18,5 milioane lei.

Mihai Mureşian, director tranzacţionare "Intercapital Invest", ne-a declarat că, probabil, şi în şedinţa bursieră de ieri, titlurile BRD au fost cumpărate tot de deţinătorul majoritar al băncii, "Societe Generale", la fel ca în şedinţa de marţi. Domnia sa a precizat că achiziţionarea titlurilor BRD de către acţionarul principal vine pe fondul corecţiei puternice a titlurilor BRD din ultima perioadă, corecţie care a determinat intensificarea activităţii acţionarilor importanţi.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) au încheiat şedinţa bursieră de ieri, la preţul de 0,456 lei/acţiune, cu 1,27% peste nivelul din şedinţa precedentă, pe fondul unei lichidităţi de aproape 9,8 milioane lei. O singură tranzacţie deal a fost înregistrată, ieri, cu tilurile FP, în valoare de 1,5 milioane lei.

Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece companii listate, a crescut cu 1,63%, ajungând la 4.804 puncte, iar indicele compozit al Bursei, BET-C, s-a apreciat cu 1,74% la 2.917 puncte.

Indicele BET-FI, care arată evoluţia acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare şi ale Fondului Proprietatea, s-a apreciat, cu 2,77%, ajungând la 18.603 puncte.

BET-NG, care arată evoluţia companiilor din sectorul de energie şi utilităţi, s-a apreciat cu 2,88%, ajungând la 676 puncte.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb