BVB Tranzacţii de 8,8 milioane euro, în ultima şedinţă a săptămânii

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 noiembrie 2017

Tranzacţii de 8,8 milioane euro, în ultima şedinţă a săptămânii

Titlurile "Banca Transilvania", cele mai lichide

Piaţa Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, o lichiditate de 40,84 milioane de lei (8,8 milioane de euro), în scădere faţă de rulajul de joi (58,56 milioane lei) şi sub media zilnică a acestui an (48,67 milioane lei), în contextul în care indicii bursieri au încheiat în teritoriu pozitiv.

Şedinţa a consemnat stagnarea cotaţiei "Banca Transilvania" (TLV), emitent care a dominat şi clasamentul lichidităţii, după ce banca a anunţat că în ultimile săptămâni s-au făcut "progrese semnificative" în procesul de achiziţie a subsidiarelor "Eurobank" din ţara noastră ("Bancpost" SA, "ERB Retail Services" IFN SA şi "ERB Leasing" IFN SA), iar negocierile sunt aproape de finalizare, părţile parcurgând ultimele etape în vederea semnării unui acord, potrivit unui raport remis BVB. Titlurile TLV au încheiat ziua de vineri la preţul unitar de 2,115 lei, în urma unui rulaj de 13,14 milioane de lei.

Brokerii "Prime Transaction" notează, în raportul zilnic de piaţă: "Şedinţa de astăzi (vineri, n.r.) a adus evoluţii pozitive ale indicilor, cuprinse între +0,03% pentru BET-FI şi +0,71% în cazul BET-NG. Sectorul energetic a înregistrat o evoluţie bună, susţinut de avansul titlurilor Romgaz (SNG), +1,47%, Electrica (EL), +1,76%, şi Nuclearelectrica (SNN), +1,46%. Singurele companii din BET-NG care au scăzut sunt Translectrica (TEL), -0,97%, şi Petrolexportimport (PEI), -3,75%. În sectorul bancar, Banca Transilvania (TLV) a reuşit să închidă şedinţa în stagnare după ce cu puţin timp înainte de finalul zilei se tranzacţiona la un nou minim local. BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au înregistrat azi (vineri, n.r.) o uşoară creştere, +0,31%".

Locul al doilea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "Transgaz" (TGN), care au închis în creştere cu 0,26%, la preţul de 390 lei/titlu, în urma unui rulaj de 5,71 milioane de lei.

Tot vineri, au fost schimbate titluri "OMV Petrom" (SNP) de 3,47 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,2895 lei/acţiune, în stagnare.

Acţiunile "Sphera Franchise Group" (SFG) au generat un rulaj de 2,8 milioane de lei, cotaţia emitentului terminând a doua şedinţă de tranzacţionare de la listare la preţul unitar de 33,1 de lei, în urma unei corecţii de 1,49%.

Titlurile "Romgaz" (SNG) au urcat la preţul de 31,05 lei/unitate, fiind transferate acţiuni în valoare de 2,71 milioane de lei.

Pe piaţa "deal" s-au derulat două tranzacţii. Una dintre acestea, de 0,32 milioane lei, a fost realizată cu titluri SFG, la preţul unitar de 33 lei.

A mai fost încheiat un transfer "deal" cu titluri "Compa" (CMP), de 0,31 milioane lei, la preţul de 1,07 lei/acţiune.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide treisprezece acţiuni, a crescut cu 0,32%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 34 de acţiuni de la BVB, a înregistrat un avans de 0,35%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,33%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,42%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Prodplast" (PPL): +7,58%

2. "Electroargeş" (ELGS): +6,1%

3. "Boromir Prod" (SPCU): +5,25%

4. "Alro" (ALR): +3,13%

5. "Electromagnetica" (ELMA): +2,94%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Prefab" (PREH): -8,26%

2. "Electroputere" (EPT): -7,74%

3. "Grupul Industrial Electrocontact" (ECT): -4,49%

4. "Conted" (CNTE): -4,04%

5. "Ves" (VESY): -3,77%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb