"Byzantium Rose Euxine" - primul vin ecologic din viile "Halewood"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 5 august 2013

"Byzantium Rose Euxine" - primul vin ecologic din viile "Halewood"

Producătorul de vinuri "Cramele Halewood" a lansat primul vin ecologic din viile plantate în regiunea Murfatlar, "Byzantium Rose Euxine", caracterizat de reprezentanţii companiei ca fiind "un vin de excepţie, rezultatul vinificării < în alb > a Shirazului, care se face remarcat prin prospeţime şi fructuozitate".

Halewood se numără printre puţinii cultivatori de viţă-de-vie ecologică şi producători de vin ecologic din ţara noastră.

Potrivit Adrianei Grecu, director de marketing şi export în cadrul societăţii Cramele Halewood, în anul 2011, în România, numai 362,67 ha de viţă-de-vie au fost certificate ecologic.

Domnia sa ne-a declarat că, în acest an, compania a mai lansat câteva vinuri, "superpremium şi icon (n.r. vinuri a căror calitate este recunoscută de mari cunoscători din domeniu)", printre acestea numărându-se "Rhea Viognier", până la sfârşitul anului în curs societatea urmând să mai lanseze câteva vinuri noi.

Adriana Grecu susţine că anul viticol trecut a fost unul foarte bun, atât din punct de vedere calitativ, cât şi cantitativ.

Jumătate din producţia de vinuri merge la export

Halewood a încercat permanent să ţină balanţa echilibrată între piaţa internă şi exporturi, ne-a spus Adriana Grecu, precizând că exporturile sunt şi vor rămâne un vector important pentru companie, în prezent circa 50% din producţie fiind destinată pieţelor străine.

"Producem vin pentru exportul pe pieţe precum Marea Britanie, Ţările Baltice, Germania, ca pieţe principale. Ne vom concentra în continuare pe dezvoltarea pieţelor pe care deja suntem prezenţi, dar şi pe câştigarea de noi parteneri de afaceri şi deschiderea de noi pieţe la export", ne-a mai spus reprezentantul producătorului de vinuri de la Halewood.

Domnia sa opinează că, pe piaţa externă a vinului, competiţia este foarte strânsă, "fiind foarte greu să vinzi un produs care este mai puţin cunoscut, deşi ca nivel calitativ se ridică la nivelul vinurilor produse de mari jucători pe piaţa mondială a vinului".

Cramele Halewood participă în fiecare an la târguri internaţionale de profil şi la concursuri de vinuri renumite pe plan extern, obţinând numeroase medalii în cadrul acestora.

57 ha de vie ecologică

Compania "Cramele Halewood" gestionează peste 300 ha de vie, în trei regiuni viticole ale ţării: 145 ha în Dealu Mare, regiune cu vocaţie pentru vinurile roşii, 90 ha în Podişul Transilvaniei, cu o climă mai răcoroasă, propice vinurilor albe şi 57 ha în Murfatlar, regiune cu o climă mai caldă, potrivită soiurilor cu coacere târzie.

Viţa plantată pe aceste 57 ha este irigată prin picurare şi certificată ca vie ecologică.

Soiurile cultivate de Halewood sunt Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Riesling, Sangiovese, Viognier, Shiraz, Fetească Neagră, Fetească Albă, Fetească Regală, Tămâioasă Românească.

În aprilie 2006, "Cramele Halewood" a primit titulatura de "Furnizor al Casei Regale a României" pentru vin spumant, iar în anul 2009 a devenit şi Furnizor Oficial pentru vinuri liniştite.

Statutul de Furnizor Oficial al Casei Regale Române de vinuri şi vinuri spumante a fost reînnoit anul acesta.

"Halewood Wines" - o nouă companie a grupului

Societatea mai deţine Pivniţele Rhein şi Cramele Azuga (1892), precum şi Conacul Urlăţeanu, dar şi Pensiunea Rhein, care dispune de 16 camere de un restaurant cu o capacitate de servire a mesei de 90 de persoane.

Reţeaua de magazine Halewood - The Winery Outlet cuprinde patru magazine în Bucureşti şi câte unul în Ploieşti, DN1 Breaza-Nistoreşti, Sinaia, Azuga, Braşov, Sibiu, Târgovişte, Urlaţi şi Constanţa.

Din strategia companiei de dezvoltare pe termen mediu şi lung face parte şi deschiderea de noi magazine.

"Pe lângă obiectivele de ordin comercial, magazinele ne permit o interacţiune directă cu consumatorul final care, pe de o parte, capătă răspunsuri de specialitate la întrebări legate de vinurile noastre, iar, pe de altă parte, ne oferă opinii valoroase care ne ajută mult în măsurarea percepţiei consumatorului nostru fidel", ne-a precizat Adriana Grecu.

La începutul lunii iulie, proprietarii Grupului "Halewood" România, firma "Halewood International" din Marea Britanie şi Dan Muntean, au decis unirea celor două divizii de vânzări pentru piaţa românească, cea destinată vinurilor de import ("Halewood International Premium Imports") şi cea pentru vânzarea vinurilor autohtone produse de "Cramele Halewood", într-o singură companie. Noua firmă se numeşte "Halewood Wines" şi este şi brandul sub care sunt vândute vinurile "Halewood".

Portofoliul "Halewood Wines" cuprinde peste 300 de produse: vinurile şi spumantele produse de "Cramele Halewood" (Prahova Valley, Byzantium, Rhein Extra, Hyperion, Theia, Kronos, Rhea etc., vinurile şi spumantele importate de la cele mai renumite case de vinuri din lume, printre care "Concha Y Toro", "Trapiche", "Torres", "Villa Maria", "Champagne Bollinger", "Andre Lurton", "Barone Ricasoli", "Il Poggione", "Fetzer", "Chateau Musar" şi produsele companiei "Halewood International" Marea Britanie.

Din Grupul "Halewood" România fac parte "Halewood" România, "Cramele Halewood", "Domeniile Halewood" şi "Halewood Wines". Cele peste 350 de hectare de vie ale Grupului "Halewood" au fost plantate în perioada 2002-2009, reprezentând o investiţie de peste şapte milioane de euro.

Cele două divizii de vânzări de la noi din ţară au fuzionat, formând compania "Halewood Wines".

50% din producţia de vin a societăţii "Cramele Halewood" merge la export, în ţări precum Marea Britanie, Ţările Baltice, Germania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb