CA URMARE A UNEI DECIZII DE IMPUNERE A ANAF, Transelectrica raportează o pierdere contabilă de 48 milioane de lei, pentru 2017

A.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 2 aprilie 2018

Transelectrica raportează o pierdere contabilă de 48 milioane de lei, pentru 2017

Conducerea Transelectrica (TEL) a convocat acţionarii pentru data de 30 aprilie 2018, în vederea aprobării acoperirii pierderii contabile înregistrate la 31 decembrie 2017, de 47,94 milioane de lei, din rezultatul reportat pozitiv provenit din surplusul realizat din rezerve din reevaluare neimpozabil la modificarea destinaţiei, se arată într-un comunicat al companiei remis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În luna februarie a acestui an, Transelectrica raporta, pentru 2017, un profit preliminar de 26 milioane lei, în scădere cu aproximativ 90,29% faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2016.

Potrivit comunicatului, un impact major pentru pierderea contabilă de anul trecut l-a avut înregistrarea în situaţiile financiare ale anului 2017 a unor obligaţii suplimentare de plată, în valoare de 99 milioane de lei, provenită dintr-o decizie de impunere a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) emisă în 30 iunie 2017, ca urmare a încheierii unui control aferent perioadelor anterioare.

"În perioada decembrie 2011 - iunie 2017, ANAF a efectuat o inspecţie fiscală la Transelectrica, care a vizat perioada decembrie 2005 - decembrie 2010. Ca urmare a acestui control încheiat în 2017, au fost stabilite şi reţinute obligaţii suplimentare de plată, respectiv impozit pe profit şi TVA, precum şi dobânzi/majorări şi penalităţi, cu privire la serviciile de sistem tehnologice facturate de furnizorii de energie, considerate nedeductibile în urma inspecţiei fiscale şi la facturi neutilizate identificate ca fiind lipsă, acestea fiind distruse în incendiul din 2009, la punctul de lucru din strada Armand Călinescu nr. 2-4, sector 2, unde compania îşi desfăşura activitatea", arată compania.

Potrivit Transelectrica, deşi în ultimii ani aceste aspecte erau cunoscute de către managementul companiei, fiind inclusiv formalizate în cadrul ultimului control ANAF, nu a fost efectuată nicio analiză economico - financiară, în conformitate cu standardele specifice, în vederea constituirii unui provizion din anii trecuţi. "Acest comportament neprudenţial manifestat în trecut în ceea ce priveşte ges­tionarea acestei situaţii a avut impact negativ doar în rezultatele financiare ale anului 2017", arată compania.

În documentul Transelectrica se explică: "Diferenţele semnificative dintre rezultatele financiare finale şi cele preliminare prezentate în luna februarie, care arătau un profit de 26 de milioane de lei, se explică prin faptul că, la întocmirea situaţiilor preliminare, din suma totală de 99 de milioane de lei, obligaţii de plată stabilite de ANAF, s-a înregistrat cu impact pentru anul 2017 doar suma 24 de milioane de lei, cheltuială aferentă anului 2017. Diferenţa în sumă de 75 de milioane de lei a fost înregistrată pe seama unei corecţii a rezultatului reportat al anulului anterior. Astfel, retratarea sumei de plată de 99 de milioane de lei în situaţiile financiare ale anului 2017 a condus la înregistrarea unui rezultat financiar diferit".

Totodată, compania arată că această pierdere contabilă, care va fi acoperită din rezervele constituite, nu afectează capacitatea operaţională şi financiară a Transelectrica de a realiza planurile de investiţii şi de mentenanţă.

Conducerea Companiei a anunţat că a demarat deja o analiză internă privind evaluarea cauzelor care au generat această situaţie, în urma căreia vor fi stabilite măsurile care se impun, inclusiv acţiuni de prevenire aferente.

La începutul lunii martie a acestui an, acţionarii companiei aprobau investiţii de 420,7 milioane de lei, pentru 2018, de 637,8 milioane de lei, în 2019 şi de 657,5 milioane de lei, în 2020.

Statul Român, prin Ministerul Economiei controlează Transelectrica, cu o deţinere de 58,68% din companie.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Pai dedeman astepta dividende....

    Servicii de sistem facturate de furnizorii de energie considerate nedeductibile si facturi neutilizate identificate ca fiind lipsa? Ce inseamna de fapt treaba asta? Bani dati Anaf-ului cu titlu de gratuitate? Ce impunere ciudata?

    1. ASTA ESTE ULTIMA GĂSELNIȚĂ A ONOR STATULUI DE A STOARCE O COMPANIE DE CASH, FĂRĂ SĂ LE DEA FRAIERILOR DE MINORITARI NICI MĂCAR O CENTIMĂ SUB FORMĂ DE DIVIDENDE!!!!

    TEL este un morman de fiare vechi care nu a mai facut investitii de ani de zile. In curand o sa inceapa sa cada stalpii de inalta tensiune mancati de rugina si atunci vor fi obligati sa bage bani. Pe care nu ii mai are pentru ca i-a papat guvernul pentru salarii si pensii. Imprumuturi in conditiile in care dobanzile cresc, tarife in scadere... faliment in 2-5 ani

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb