CAG, Consiliul Afaceri Generale al Uniunii Europene se reuneşte luni, 10 iulie

A.C.
Internaţional / 10 iulie 2023

CAG, Consiliul Afaceri Generale al Uniunii Europene se reuneşte luni, 10 iulie

Consiliul Afaceri Generale (CAG) al Uniunii Europene (UE) se reuneşte la 10 iulie 2023, la Bruxelles, pentru a lua în discuţie subiecte precum priorităţile noii preşedinţii a UE, bugetul pe termen lung al Uniunii, statul de drept, tema "viitorul Europei", scrie web site-ul oficial, transmite Agerpres.

Preşedinţia spaniolă a Uniunii (iulie - decembrie 2023) va prezenta, în sesiune publică, priorităţile mandatului său. Miniştrii vor avea posibilitatea să îşi prezinte observaţiile. Priorităţile preşedinţiei spaniole au fost făcute publice la 15 iunie 2023 de către preşedintele guvernului spaniol, Pedro Sanchez. Astfel, cele patru priorităţi asumate de Spania de la 1 iulie sunt promovarea reindustrializării Europei, avansul în tranziţia ecologică, consolidarea pilonului social şi consolidarea unităţii europene.

De asemenea, Consiliul va desfăşura o dezbatere de orientare privind revizuirea, la jumătatea perioadei, a cadrului financiar multianual 2021-2027. Acest punct va fi abordat şi în sesiune publică. În iunie 2023, Comisia a propus să consolideze bugetul pe termen lung al UE 2021-2027 într-o manieră direcţionată, pentru a se asigura că bugetul Uniunii poate continua să realizeze cele mai importante obiective, prin: înfiinţarea unei facilităţi pentru Ucraina de 50 de miliarde de euro pentru 2024-2027; 15 miliarde de euro pentru a ajuta UE să abordeze dimensiunile interne şi externe ale migraţiei, nevoile care decurg din consecinţele globale ale războiului de agresiune a Rusiei în Ucraina etc, conform site-ului oficial.

Nu în ultimul rând, preşedinţia spaniolă va face o prezentare a evaluării planificate a dialogului anual al Consiliului privind statul de drept.

La rubrica "Diverse", Comisia îşi va prezenta raportul din 2023 privind statul de drept. De altfel, Comisia a făcut public, la 5 iulie 2023, raportul din 2023 privind statul de drept. Cel de-al patrulea raport anual al Comisiei privind statul de drept pentru fiecare dintre ţările membre arată că 65% dintre recomandările făcute anul trecut au fost satisfăcute integral sau parţial. Raportul include o comunicare care examinează situaţia în UE ca întreg şi 27 de capitole privind fiecare stat membru care abordează evoluţiile semnificative din iulie 2022. Raportul acoperă patru segmente principale - sistemele de justiţie naţionale, cadrele de luptă anticorupţie, pluralismul media şi alte mecanisme instituţionale de verificare şi control, notează site-urile

"Acest raport privind statul de drept arată că nu există o deteriorare radicală sau derivă în niciun stat membru", a spus comisarul european pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova, în cadrul unei conferinţe de presă, la 5 iulie, potrivit Reuters. Raportul face apel în continuare la ameliorări în domenii printre care independenţa media şi judecarea corupţiei la nivel înalt.

De asemenea, Comisia va furniza informaţii cu privire la organismul interinstituţional de etică propus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb