Judecătoarea Camelia Bogdan a declarat, pentru Ziarul BURSA, că singura autoritate care avea competenţe să constate vreo potenţială abatere disciplinară împotriva sa era Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care, în prealabil, decisese că nu este incompatibilă.
Camelia Bogdan precizează: "Nu am fost deferită Secţiei pentru judecători în materie disciplinară de către Inspecţia Judiciară, ci de către domnul Inspector-şef al Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru, care a infirmat rezoluţia de respingere a sesizării pronunţate de către doamnele inspector Oana Aida Popescu şi Ecaterina Mirea, care constataseră că nu poate fi reţinută nicio abatere disciplinară împotriva mea (...) Singura autoritate care avea competenţe să constate vreo potenţială abatere disciplinară împotriva mea era Agenţia Naţională de Integritate, care, în prealabil, decisese că nu sunt incompatibilă, iar în dată de 20 mai 2016 a întocmit un raport de evaluare, respectiv un act admistrativ care are prezumţia de legalitate şi veridicitatate şi a decis că nu sunt incompatibilă".
Aceasta mai spune: "Precizez că atât Inspecţia Judiciară, cât şi CSM s-au subrogat ANI în verficarea incompatibilităţii judecătorilor, ignorând decizia Plenului CSM nr. 1245 din 20 noiembrie 2014 , prin care au fost reţinute următoarele: Coroborând prevederile art. 26 alin. (1) Lit. e) din Legea nr. 176/2010 cu cele ale art. 45 alin. (2) din Legea nr. 317/2004, republicată, rezultă că Agenţia Naţională de Integritate comunică raportul de evaluare, prin care s-a constatat existenţa unui conflict de interese sau a unei stări de incompatibilitate în privinţa unui judecător sau procuror Consiliului Superior al Magistraturii, care, la rândul său, va putea sesiza Inspecţia Judiciară în vederea efectuării cercetării disciplinare prealabile şi, respectiv, a exercitării acţiunii disciplinare. (...) Prin urmare, în cazul în care Consiliul Superior al Magistraturii a fost sesizat de Agenţia Naţională de Integritate în legătură cu o faptă a unui judecător sau procuror cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate sau de conflict de interese, sancţiunea disciplinară poate fi aplicată în termen de cel mult 6 luni de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare prevăzut la art. 21 din Legea nr. 176/2010 sau, în cazul în care cauza de incompatibilitate a încetat înainte de sesizarea Agenţiei, sancţiunea disciplinară poate fi aplicată în termen de 3 ani de la încetarea cauzei de incompatibilitate, dacă legea nu dispune altfel. În concluzie, Consiliul Superior al Magistraturii şi Inspecţia Judiciară sunt sesizate de către Agenţia Naţională de Integritate doar după aceasta din urmă instituţie a constatat starea de incompatibilitate sau de conflict de interese, nici CSM şi nici Inspecţia Judiciară neavând în atribuţii constatarea unor asemenea situaţii".
Judecătoarea mai precizează că la dosarul de cercetare disciplinară se află şi precizările ANI.
Totodată, Camelia Bogdan spune că a solicitat sesizarea organelor de urmărire penală privind săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu de domnul-inspector şef Lucian Netejoru.
Camelia Bogdan a afirmat: "Prin întâmpinare, am solicitat sesizarea organelor de urmărire penală privind săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu de domnul-inspector şef Lucian Netejoru neînţelegând resorturile deciziei dumnealui de a infirma soluţia de respingere a sesizării Secţiei pentru judecători. În plus, am învederat ca s-au folosit înscrisuri false împotriva mea în această cercetare în care eu a trebuit să mă apăr pentru fapte de corupţie, respectiv că aş fi luat bani de la o parte din proces".
Aceasta a mai declarat că i s-a deschis, fără drept, corespondenţa de către domnul purtator de cuvant al Curţii de Apel Bucureşti, fără mandat de supraveghere tehnică sau mandat de percheziţie la solicitarea Inspecţiei Judiciare.
Camelia Bogdan a spus: "Premergator începerii cercetării disciplinare, mi s-a deschis, fără drept, corespondenţa de către domnul purtator de cuvant al Curţii de Apel Bucureşti, fără mandat de supraveghere tehnică/mandat de percheziţie la solicitarea Inspecţiei Judiciare, pretextul fiind că unii jurnalişti sunt supăraţi că alţi domni jurnalişti ar fi intrat în posesia unei decizii de arestare a domnului Sorin Oprescu mai repede decât dumnealor".
Judecătoarea a conchis: "Voi ataca soluţia Secţiei pentru judecători la COMPLETUL C5 din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie conjunct cu diligenţarea altor demersuri".
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis să o excludă pe judecătoarea Camelia Bogdan, în speţa în care a fost acuzată de Mugur Ciuvică de incompatibilitate, potrivit Ştiripesurse.ro.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.02.2017, 22:29)
o acoperita descoperita si exclusa
rusine securisto