"Cameron" România - profit brut de 13 milioane de euro

A.S.
Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 20 august 2007

"Cameron" România - profit brut de 13 milioane de euro

"Cameron" va construi o fabrică de 63 milioane de dolari la Ploieşti

Veniturile din exploatare ale companiei Cameron România anul trecut s-au ridicat la 58,6 milioane euro venituri din exploatare, iar profitul brut -13 milioane euro. Compania americană Cameron, unul dintre principalii producători şi furnizori mondiali de echipamente, sisteme si servicii pentru controlul fluidelor în industria petrolieră şi a gazelor, a achiziţionat în noiembrie 2004 uzina Sterom din Câmpina, care funcţionează sub numele Cameron România. În prezent, Cameron fabrică la Câmpina produse pentru pompaj artificial şi echipamente standard de suprafaţă.

Recent, Cameron şi-a anunţat intenţia de a construi o fabrică de 63 milioane de dolari, în oraşul Ploieşti, unde va produce echipamente de suprafaţă, cum ar fi capete de sondă şi de erupţie, pentru pieţele de profil din Europa, Africa, Rusia şi zonele mărilor Mediterană şi Caspică. Decizia companiei americane de a investi în România a fost luată în urma unui studiu detaliat al multelor posibile locaţii pentru această fabrică, plecând din China şi India până în ţări ale Europei Centrale şi de Est ca Polonia sau Republica Cehă, respectiv între mai multe oraşe din România.

În cele din urmă, avantajele competitive care au înclinat balanţa în favoarea oraşului Ploieşti, în opinia reprezentanţilor companiei, au fost forţa de muncă locală, foarte bine pregătită şi specializată în industria de echipamente petroliere, infrastructura de transport disponibilă, localizarea foarte bună din perspectiva furnizorilor şi clienţilor principali şi, nu în ultimul rînd, rezultatele favorabile pe care Cameron le obţinuse deja în România.

Noua fabrică de la Ploieşti va avea 330 de angajaţi, va fi dotată cu echipamente computerizate de înaltă tehnologie şi va funcţiona pe baza unor sisteme şi proceduri de maximă eficienţă. Construcţia va avea o suprafaţă utilă de 11.500 metri pătraţi, incorporînd şi spaţiile adminis­trative şi anexele.

Investiţiile companiei americane Cameron în România au fost direcţionate până în prezent către fabrica deja existentă, cea de la Câmpina, şi depăşesc 10 milioane de dolari (neluând în considerare achiziţia propriu-zisă). Acestora le urmează acum investiţiile de peste 60 de milioane de dolari în noua fabrică de la Ploieşti.

Potrivit reprezentanţilor companiei, pentru moment, fabrica de la Ploieşti este singurul proiect nou al Cameron în România (lăsînd la o parte investiţiile aflate în derulare şi cele care vor mai fi făcute la Câmpina). O investiţie de o asemenea anvergură, decisă la numai doi ani şi jumătate după achiziţia fostului Sterom, demonstrează, în opinia reprezentanţilor firmei, că rezultatele au fost pozitive şi că România este o locaţie foarte bună pe termen lung pentru Cameron.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb