CAMPANIE BLOCATĂ DE LIPSA DOZELOR Cerere mare, vaccin ioc!

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică #Sănătate / 27 ianuarie 2021

Cerere mare, vaccin ioc!

Campania naţională de vaccinare anti-Sars-Cov 2 se dovedeşte a fi un mare eşec. Nu din prisma cererii - pentru că peste un milion de cetăţeni au decis deja să fie vaccinaţi - ci din prisma lipsei dozelor de vaccin necesare şi a bramburelii programărilor din etapa a II-a. Din această cauză mii sau poate zeci de mii de persoane cu boli cronice nu vor fi vaccinate până probabil în luna mai sau în vară.

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), a explicat ieri situaţia suspendării programărilor din etapa a II-a: "Motivul este că până pe data de 14 aprilie s-au ocupat aproape toate sloturile disponibile. Până atunci au fost ocupate 1,8 milioane locuri pentru vaccinare. Neavând un calendar de livrare pentru al doilea trimestru, practic din 1 aprilie nu am deschis alte sloturi, la acest moment, pentru că nu avem perspectiva atât a numărului de doze, ca să stabilim câte sloturi vom deschide pentru programare, cât şi a momentului în care vor fi livrate. În momentul în care vom avea aceste date disponibile, cu siguranţă, în cel mai scurt timp, vor fi disponibile locurile pentru programare şi după data de 14 aprilie".

El a oferit asigurări că dozele recepţionate au fost folosite în beneficiul persoanelor care s-au programat la vaccinare, subliniind că, până pe 17 aprilie, 72% dintre locurile ocupate pentru vaccinare revin persoanelor cu vârstă peste 65 de ani şi celor cu boli cronice. Preşedintele CNCAV a arătat că deschiderea altor centre de vacinare depinde de asemenea de calendarul de livrare.

"În momentul în care vom avea un calendar de livrare, atât de la Moderna, pentru a doua jumătate a lunii februarie, pentru că nu avem un calendar precizat, nu ştim o dată la care urmează să ni se livreze, nici pentru luna martie; de asemenea, nu avem un calendar stabilit pentru compania AstraZeneca - nu putem la acest moment să spunem o dată concretă în care pot să fie deschise alte centre de vaccinare. (...) Este evident că numărul de doze disponibile ne limitează capacitatea de programare şi de vaccinare. Nu putem să deschidem mai multe sloturi pentru programare, neavând certitudinea datelor la care sosesc aceste vaccinuri. Altfel, vom fi puşi în situaţia să reprogramăm, ceea ce este total neplăcut şi este un lucru pe care nu trebuie să îl repetăm", a spus medicul militar Valeriu Gheorghiţă.

El a precizat că ţara noastră înregistrează în acest moment un deficit de 117.000 doze de vaccin, deoarece în ultima săptămână a recepţionat cu 53% mai puţine doze decât trebuia. De aceea, începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activităţi esenţiale, adică 35.000 de persoane.

Practic persoanele respective programate în intervalul 28 ianuarie - 11 februarie se translatează cu zece zile mai târziu, începând cu data de 8 februarie în ordinea programării iniţiale.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. nu mai vad sensul sa postez ceva despre vaccin.

    le urez succes celor ce aleg aceasta cale!  

    de fapt nu succes!

    Sanatate le urez!  

    Propagandiștii statului care au făcut mult zgomot pentru acest vaccin, s-au umplut de penibil având în vedere că deocamdată sunt disponibile cantități infime pentru cei dornici sa se vaccineze.

    Aceasta campanie va fi un fiasco de la cap la coada în ritmul in care decurge vaccinarea la români.

    Poate că orice șut in cur e o șansă pentru acest popor condus de terminați. 

    1. Penibil esti tu, Gica contra, cu temele primite in plic!

      Ignorăm, e prost rau!

    ca de obicei UE ne serveste inca o mare teapa!

    si pe bani grei!

    oricum suntem compioni in a da mai mult decat primim, situatie amplificata si de clasa noastra politica pentru care eficienta economica este o notiune abstracta! 

    1. Cu o minima dorinta de informare ai fi aflat ca toata UE e in aceeasi situatie, asa ca nu poti spune ca Romania a luat teapa de la UE ci ca UE a luat o mica teapa de la furnizori. Situatia va fi reglementata prin blocarea exportului de vaccin din UE, principala "victima" urmand a deveni UK prin blocarea a aprox 3,5 milioane de doze in urmatoarele saptamani, doze de vaccin produse in Belgia, deci in UE.

      Oricum, stai linistit, nu esti singurul ignorant, forumurile fiind pline de ignoranti, care mai de care mai comici sau/si mai agasanti, si de multi pui de Sosoaca!

      In alta ordine de idei, e surprinzatoare pronuntata schimbare de mentalitate a romanilor in privinta vaccinarii! Acum vreo doua saptamani nu gaseau suficienti oameni. pentru numarul de doze (ar trebui trimisi la urma cozii cei care aveau dreptul sa se vaccineze in prima faza si-au refuzat!) in timp ce acum sunt mult mai multi dornici la un numar limitat de doze. E totusi mai bine asa, productia si tipurile de vaccin putand creste rapid.  

      "Vaccinati din toate tarile, uniti-va"..."In hell you will be in good company" :-)

    eu unul nu sint suparat deloc , Doamne ajuta , sa nu mai ramana nici unul pana la mine !

    1. Asa sa fie!

      Si mai vorbim atunci... 

    cerere mare , este la propaganda disperata ca nu vrea lumea , otrava > la digi sri , unde se maimutaresc toti cu masti care mai tuguiate decat altele , sa nu li se vada buzele blege .

    Articol astazi pe site-ul yahoo cu poza vaccin Pfizer, LOT EJ1686 MFR EXP 3/21. Deci la baieti le expira "serul" in Martie si acum sunt disperati sa scape de el, altfel raman cu banii dati si ochii la usa. Astfel se explica disperarea cu, care de dimineata pana seara pe toate canalele se face reclama numai la vaccinare sau genul de articole cum ca o asistenta neatenta a "aruncat/distrus" nu stiu cate doze de veccin. Probabil erau expirate si sa ascunda acest lucru au facut ce stiu mai bine specialistii "da dreapta", sa minta.

    Deci atentie astia care sunteti atat de prosti sa va vaccinati, macar cereti dovada ca vaccinul nu este expirat 

    1. Tu care nu esti prost, ci ticalos, nu vezi ca de fapt furnizorii nu-si mai onoreaza la timp comenzile, ci vand "la scara avionului", cui da mai mult, cash?!

      Astea cu "vand la scara avionului cui da mai mult cash" sunt din aceeasi categorie cu "asistentele au aruncat din greseala doze de vaccin"...pentru inteligentii "da dreapta" cu studii la privat si examenele de treapta si admitere la facultate cazute :-)

      PAI LA CAT ESTI DE PROST E GREU SA SOCOTESTI CATA LUME POATE FI VACCINATA CU SERUL CE EXPIRA PRACTIC LA 31 MARTIE - NU AU EI ATATA STOC CA SA FIE DISPERATI SA SCAPE DE VACCINUL DISPONIBIL

      La cum scrii, nici tu nu ai luat examenul de treapta :-)...cat despre facultate, e "rocket science" pentru tine

    Bursa se inscrie cu astfel de articole intre publicatiile care baga strambe- e o mare prostie sa socoti ca procesul de vaccinare este un mare esec- vezi spre comparatie cum merg lucrurile in celelalte tari care , cu exceptia Israelului, au multe dificultati si pe masura numar de vaccinati nesatisfacator. O aberatie poate fi taxata (oprita de la publicare ) fara ca aceasta sa fie cenzura .

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb