Canada va reveni la energia nucleară

D.R.
Internaţional / 31 iulie 2023

Canada va reveni la energia nucleară

Canada îşi propune să revină la energia nucleară, în acest sens doreşte extinderea unei centrale nucleare existente şi adăugarea a trei rectoare modulare, informează Agerpres.

Această iniţiativă are în vedere modernizarea unei reţele electrice învechite care are nevoie de noi capacităţi, fără a majora la electricitate, afirmă sursa citată.

Extinderea facilităţii Bruce Power va reprezenta prima mare centrală nucleară construită în Canada în ultimele trei decenii, declară sursa citată.

John Gorman, preşedintele Canadian Nuclear Association a precizat:

"Ne reîntoarcem la rădăcinile noastre nucleare şi această revenire nu putea avea loc într-un moment mai important", potrivit sursei citate.

Graţie mixului energetic actual, compus din energie nucleară, hidro şi eoliană, reţeaua energetică din Ontario este deja una curată în proporţie de 90%, însă, creşterea cererii de energie ar putea face dificilă ajungerea la 100%. După ce noile proiecte nucleare vor fi însă finalizate, ele vor reduce dependenţa provinciei de gazele naturale. De asemenea, noile capacităţi nucleare vor reduce nevoia de a utiliza energie eoliană şi fotovoltaică pentru a acoperi nivelul minim de energie electrică de care reţeaua electrică are nevoie la orice moment, relatează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Sa va fie rusine, canadienilor. Energia nucleara este la fel de poluanta ca si arderea gazului metan, atunci cand se compara intregul lant de exploatare si imbogatire a uraniului, a altor agenti folositi in centrala, depozitarea deseurilor si ecologizarea minelor.

    1. Sigur, mai bine sa cumpere toata lumea gaz de la rusi, asa-i? Si de banii aia rusii sa atace Polonia, tarile baltice si Moldova. Mai rasfirati baieti, mai rasfirati!

      Dar și materialul radioactiv tot de-acolo se cumpără, numai că nu este pe lista neagră și se poate cumpara fără probleme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb