CANCELARULUI NEHAMMER DUPĂ ÎNTÂLNIREA CU PUTIN: "Am avut o discuţie direct, deschisă şi dură"

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 12 aprilie 2022

Karl Nehammer, cancelar al Austriei (Sursa foto: www.facebook.com/ Karl Nehammer)

Karl Nehammer, cancelar al Austriei (Sursa foto: www.facebook.com/ Karl Nehammer)

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarant ieri că a avut o discuţie "foarte directă, deschisă şi dură" cu preşedintele rus Vladimir Putin la Kremlin într-o vizită care a atras reacţii mixte în Europa când a fost anunţată, relatează Reuters, potrivit Hotnews.

Nehammer este primul lider al Uniunii Europene care s-a întâlnit cu Putin după ce acesta a ordonat trupelor sale să invadeze Ucraina pe 24 februarie.

Deşi în general Austria menţine relaţii mai apropiate cu Moscova decât alte state membre ale blocului comunitar, situaţia s-a schimbat în ultimele luni.

Nehammer şi-a exprimat solidaritatea cu Ucraina după invazia rusească şi a denunţat crimele de război comise de forţele Moscovei, în timp ce guvernul său s-a alăturat celorlalte ţări ale UE în ceea ce priveşte expulzarea unor diplomaţi ruşi, deşi numărul celor declaraţi "persona non grata" de către Viena a reprezentat doar o fracţiune din prezenţa diplomatică a Rusiei în capitala austriacă.

Nehammer a declarat într-un comunicat remis presei după întâlnire că discuţia sa cu Vladimir Putin a fost "foarte directă, deschisă şi dură".

El a adăugat că cel mai important mesaj pe care i l-a transmis liderului de la Kremlin a fost că trebuie să pună capăt războiului din Ucraina fiindcă "în război există doar pierzători de ambele părţi".

Un purtător de cuvânt al cancelarului austriac a afirmat ieri după-masa că întâlnirea a avut loc la reşedinţa oficială a lui Putin de la Novo-Ogaryovo, o moşie impunătoare din apropierea Moscovei.

Presa austriacă a scris că întâlnirea a durat 90 de minute.

Anunţul vizitei lui Nehammer la Moscova a fost criticat inclusiv de Verzii alături de care Partidul Popular Austriac al cancelarului guvernează.

"Nu pot susţine o vizită la Putin. Acest lucru nu are nimic de-a face cu diplomaţia (...) Putin va folosi această vizită pentru propaganda sa", a scris pe Twitter Ewa Ernst-Dziedzic, purtătoarea de cuvânt a Partidului Verde pentru probleme externe.

Înainte de vizita la Moscova de ieri, Nehammer s-a deplasat sâmbătă la Kiev după o conversaţie telefonică avută cu preşedintele Volodimir Zelenski. El şi-a exprimat "sprijinul politic" pentru Ucraina şi a denunţat "războiul de agresiune" dus de Rusia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cu mare regret nu pot sa imi imaginezi ce ati fi putut vorbi cu un cadavru al sataneipe pamint un om crestin poate dicuta doar cu oameni adevarati nu cu cadavre bolsevice sclerozate.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb