Candidaţii propuşi pentru CA al CSA vor fi audiaţi în sesiunea parlamentară din toamnă

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 iunie 2011

În prezent, preşedinte CSA este Angela Toncescu, care a primit în iunie 2006 un mandat pe cinci ani.

În prezent, preşedinte CSA este Angela Toncescu, care a primit în iunie 2006 un mandat pe cinci ani.

Audierea candidaţilor la funcţiile de membru al Consiliului de Adminis-traţie al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), ce urma să aibă loc miercuri dimineaţă în şedinţa comisiilor reunite pentru buget din Camera Deputaţilor şi Senat, a fost amânată pentru sesiunea parlamentară din toamnă.

Potrivit preşedintelui comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, Eugenia Barna, amânarea audierilor a avut drept cauză stabilirea algoritmului politic pentru repartizarea funcţiilor din CA al CSA.

Iniţial, audierea a fost programată ieri, însă a fost amânată pentru miercuri dimineaţă.

Marţi, liderul deputaţilor Partidului Democrat Liberal (PDL), Mircea Toader, a precizat, în şedinţa reunită a comisiilor de specialitate, că, potrivit algoritmului, funcţia de preşedinte al CSA aparţine PDL, câte o func-ţie de vicepreşedinte aparţine PSD şi UNPR, iar PDL mai are un membru în Consiliul de Administraţie.

La rândul său, senatorul PNL Dan Radu Ruşanu a atras atenţia că, de fapt, conform algoritmului, PSD are o funcţie de vicepreşedinte şi una de membru.

"PSD, conform algoritmului, are un vicepreşedinte şi un membru, PD are un post de preşedinte cedat de PNL, iar PNL a luat un vicepreşedinte. UDMR şi UNPR au un membru. Nu se poate ca UNPR, cu 6% cât are astăzi, dacă are, să ia un vicepreşedinte, iar PNL, cu 20%, să ia un membru. Dacă dumneavoastră vi se pare corect, eu, pe algoritm, spun că nu este aşa", a subliniat, marţi, Ruşanu, potrivit Agerpres.

După votul dat amânării audierilor din comisiile reunite, vicepreşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, Niţu Adrian Henorel (PDL), a recomandat liderilor de grupuri parlamentare ca la următoarea şedinţă să vină cu un protocol negociat.

PDL îl propusese pe Cristian Constantinescu, preşedintele UNSAR şi fost director general la Allianz-Ţiriac Asigurări, pentru funcţia de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

În prezent, preşedinte CSA este Angela Toncescu, care a primit în iunie 2006 un mandat pe cinci ani, la propunerea PNL.

Constantinescu, în vârstă de 61 de ani, este cel care a început să construiască Allianz-Ţiriac în 1994, când a înfiinţat, alături de alţi doi specialişti în asigurări - Gavril Mureşan şi Ileana Cucoş, societatea Asigurări "Ion Ţiriac", denumirea fiind schimbată după preluarea unei participaţii de 51% de către grupul german Allianz în anul 2000.

El s-a retras anul trecut de la conducerea Allianz-Ţiriac, dar a rămas preşedinte al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), funcţie pe care o ocupă din 1997 şi pentru care a fost reales în 2010, cu un mandat de trei ani.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb