CANDIDATUL LIBERALILOR, CLAUDIU FLORIN ROMAN: "Întrunesc condiţiile legale ca să ocup postul în Comitetul de Reglementare al ANRE"

A.T.
Ziarul BURSA #Politică / 18 septembrie 2015

Liberalul Claudiu Forin Roman, care este vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, ne-a declarat că întruneşte condiţiile legale ca să ocupe un post în Comitetul de Reglementare al ANRE - instituţie ce ia decizii importante pentru piaţa de electricitate şi de gaze, stabileşte tarife reglementate şi controlează venituri de miliarde de euro ale companiilor energetice.

Ziarul BURSA a publicat, în urmă cu două zile, cu ocazia debutului audierilor din Parlament a candidaţilor pentru cele trei poziţii vacante din Comitet, că PNL îl susţine pe domnul Roman. La adresa domniei sale au apărut vii reacţii din partea unor parlamentari şi a unor jucători din piaţa de energie, care susţin că cine intră în Comitetul de Reglementare al ANRE trebuie să aibă neapărat experienţă în domeniul energiei.

Claudiu Florin Roman ne-a explicat: "Legea de organizare şi funcţionare a ANRE precizează că membrii Comitetului de Reglementare trebuie să fie cetăţeni români, cu domiciliul stabil în România, cu o bună reputaţie, cu studii superioare şi pregătire profesională în domeniul tehnic, economic sau juridic, având o vechime în muncă de minimum 10 ani, precum şi experienţă de minimum 5 ani în funcţii de conducere în instituţii publice centrale ori companii din domeniul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale. Deci experienţa în domeniul energiei este de preferat, dar legea prevede condiţii similare şi pentru cei care au cumulat experienţă în conducerea instituţiilor publice centrale".

Domnia sa consideră că îndeplineşte toate condiţiile pentru candidatura la ANRE, având o vechime în muncă de peste 18 ani şi în funcţie de conducere de peste 5 ani. Domnul Roman a activat, în perioada 2006-2011, ca secretar general în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi din 2012 ocupă funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba. Florin Claudiu Roman a lucrat în presă în perioada 1997-2005, la Alba Iulia, pentru agenţia Mediafax, după care a fost, timp de un an, consilier al preşedintelui fostei Autorităţi de Reglementare în Domeniul Gazelor (ANRGN). Domnul Roman a mai fost director adjunct în Ministerul Apărării, membru în Consiliile de Administraţie de la BTT, CEC, Automobile România SA, Daewoo Automobile România SA şi Eximbank.

Vicepreşedintele CJ Alba ne-a spus că a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrica Serv şi E.ON.

Jocurile politice de culise pentru posturile libere din ANRE s-au revitalizat după vacanţa de vară şi au scurtcircuitat audierile de marţi din Parlament ale candidaţilor pe cele trei posturi libere la ANRE. Biroul Permanent a decis ca audierile să fie reluate pe 28 septembrie. În total, sunt 15 candidaţi pe cele trei posturi.

Surse parlamentare ne-au spus recent că PSD îl susţine în continuare pe deputatul Rodin Traicu pe poziţia de vicepreşedinte ANRE şi pe secretarul de stat Mihai Albulescu ca simplu membru în Comitetul de Reglementare al instituţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb