CANDIDATUL LUI TEODOR ANCUŢA LA ŞEFIA SIBEX Deocamdată, Patrick L. Young nu vrea fuziunea cu Bucureştiul

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 aprilie 2011

Teodor Ancuţa şi-a scos asul din mânecă: irlandezul Patrick Young...

Teodor Ancuţa şi-a scos asul din mânecă: irlandezul Patrick Young...

Patrick L.Young, potenţialul CEO al Sibex, susţine că Bursa de la Sibiu ar putea valora 50 de milioane de euro peste cinci ani, însă ca entitate independentă

Semnale contradictorii sunt transmise dinspre actuala şi posibil viitoarea conducere a Bursei de la Sibiu privind fuziunea cu Bursa de Valori Bucureşti, asupra căreia acţionarii celor două instituţii sunt chemaţi să se pronunţe peste circa trei săptămâni. Actualul preşedinte spune că susţine fuziunea, iar candidatul său pentru viitoarea conducere executivă ar vrea să o amâne.

Patrick L. Young, irlandezul propus de Teodor Ancuţa ca să preia conducerea executivă a bursei sibiene, a declarat, ieri, că o eventuală fuziune dintre Sibex şi BVB nu ar fi în avantajul pieţei de capital autohtone, în acest moment. Patrick Young a lăudat, ieri, realizările conducerii Sibex de până acum şi s-a arătat destul de convins că, sub managementul său, Bursa de la Sibiu ar putea valora circa 50 de milioane de euro în cinci ani, ca entitate independentă, şi ar putea ajunge la 100 de milioane de euro peste alţi zece ani. În prezent, Bursa de la Sibiu este evaluată la 51 de milioane de lei (12,47 milioane de euro), potrivit preţului de 1,53 de lei/acţiune.

"În acest moment, nu cred că este în interesul pieţei de capital autohtone o fuziune între Bursa de la Sibiu şi cea de la Bucureşti", a declarat, Patrick L. Young, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând: "Monopolurile nu sunt bune în capitalism. Ca să mă exprim folosind exemple din biologie, aş putea spune că mariajele între veri nu fac bine geneticii. Totuşi, nu este mandatul meu să mă exprim cu privire la intenţiile conducerilor unor burse.

În acest moment, văd că Bursa de la Sibiu are un potenţial uriaş de dezvoltare, dar văd şi că acest potenţial nu este reflectat de preţul actual al acţiunilor Sibex". Irlandezul a precizat că a început să cumpere acţiuni la SBX datorită preţului "foarte atractiv" şi că are de gând să continue să investească în bursa sibiană.

Recent, Bursa de la Sibiu şi-a schimbat denumirea în Sibex Stock Exchange şi a primit aprobarea pentru tranzacţionare prin conturi globale, demersuri care ridică anumite semne de întrebare despre planurile societăţii având în vedere reluarea discuţiilor pentru fuziune, de la începutul anului.

Teodor Ancuţa, actualul preşedinte-director general al Bursei sibiene, a admis, ieri, că nici nu s-ar fi apucat să vorbească despre fuziune dacă Sibex nu ar fi raportat rezultate financiare în scădere, anul trecut. Domnul Ancuţa a declarat:

"Eu încă sunt adeptul uniunii celor două burse, dar trebuie să vă spun că, dacă Bursa de la Sibiu avea alte rezultate, nici nu vorbeam acum despre fuziune. Totuşi, suntem două burse slabe şi trebuie să fuzionăm ca să ne meargă bine.

Indiferent dacă fuziunea se va face sau nu, domnul Patrick Young va rămâne la Sibiu şi se va ocupa de dezvoltarea segmentului de derivate. În acest moment, cred că este bine să avem o aprobare de principiu a fuziunii dintre cele două burse, ceea ce se şi încearcă la Adunările Generale de la finele lunii. Rămâne ca după aceea acţionarii să se pronunţe şi asupra parităţii între acţiunile celor două burse. Am mai discutat cu unii acţionari ai bursei sibiene şi ştiu că nu îşi pot imagina că Bursa din Sibiu valorează doar 12 milioane de euro. Poate la un moment dat, când cele două burse vor fi puternice, se va face şi fuziunea...Credeţi că acţionarii de la Sibiu ar mai vrea să fuzioneze dacă ar avea dividende consistente? Şi vorbesc aici de dividende din profit din exploatare, nu din profit financiar".

Anul trecut, Bursa de la Sibiu a raportat un profit de 237.723 de lei, la o cifră de afaceri de circa două milioane de lei. Pentru comparaţie, în 2009, Sibex a avut un profit de 1,3 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 1,93 milioane de lei.

Toţi ochii pe AGA din 29 aprilie

Teodor Ancuţa speră că Patrick Young îi va succeda la conducerea executivă a Sibex de la începutul lunii aprilie, însă, pentru asta, are nevoie de sprijinul acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie.

Acţionarii Bursei sibiene urmează să se pronunţe, la finele lunii, asupra splitării funcţiei de preşedinte de cea de director general, planul lui Teodor Ancuţa fiind să rămână în fruntea Consiliului de Administraţie al bursei. Patrick Young ar urma să fie ales de către administratorii Sibex pentru funcţia de director general.

Totuşi, ar putea să apară şi surprize, la fel cum s-a întâmplat la AGA precedentă de la Sibex, când un grup de acţionari din care făcea parte şi Cristian Sima, şeful WBS România, a solicitat revocarea Consiliului de Administraţie şi alegerea unuia nou. Teodor Ancuţa spune că se aşteaptă la orice şi că nu îşi face probleme în privinţa locului său în conducerea Sibex: "Cred că în AGA toată lumea va fi de acord cu splitarea celor două funcţii. Dacă va apărea pe Ordinea de zi şi alegerea unui nou CA, vom vedea ce se va întâmpla...pentru mine nu îmi fac probleme, sunt acţionar al bursei sibiene, sunt fondatorul ei, consider că încă am credibilitate...Eu nu ţin neapărat la funcţia de preşedinte, sunt împăcat cu ceea ce am făcut şi consider că este o realizare că l-am adus pe domnul Young la Sibex".

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti şi ai Sibex au fost convocaţi pe 29 aprilie ca să se pronunţe asupra fuziunii de principiu dintre cele două instituţii.

Cine este Patrick Young

Ziarul BURSA a dezvăluit încă de la mijlocul lunii trecute că Patrick Young a fost propus pentru conducerea executivă a bursei sibiene.

Domnia sa a declarat, ieri, că vede un potenţial uriaş de dezvoltare a Sibex şi că vrea să creeze valoare adăugată pentru investitori şi acţionari.

Patrick Young este un expert în domeniul finanţelor şi al pieţelor financiare. Din 1998 până în 2001, Patrick Lyle Young a condus proiectul de implementare a contractelor futures pe acţiuni la London International Financial Futures and Options Exchange (LIFFE), după care, a oferit consulanţă pentru implementarea contractelor futures pe acţiuni la Bursa de la Montreal (în anul 2000) şi pentru dezvoltarea infrastructurii de piaţă la "Bond Exchange of South Africa" (în 2001). Între 2000 şi 2002 a fost consultant pentru "Australian Derivatives Exchange" pentru implementarea unei noi pieţe electronice cu platforma IT furnizată de Paris Bourse.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. "Vai fata ce surpriza!". ..Doar cineva care nu e in firea lui si-a inchipuit vreodata ca marota fuziunii celor doua burse e altceva decit ocazie ca niste zarzavagii de teapa liui ULEA, sa traga Tepe tot speculind actiunile celor doua burse. Cot la cot cu veterinarul Ancuta. Pai daca fuzionezi, aduci un CEO nou care sa dezvolte bursa? In fond cel care ar trebui sa se teama cel mai mullt e "paunul" Valentin Ionescu, care va avea o competitie serioasa ce ii va da masura (in)capacitatii de a duce un post prea greu pentru putzina sa....(aici va las ocazia de a pune singuri cuvintul potrivit).

    Ceea ce e fabulos e cum gasaca de pelicani de la CA al BVB, au impresia ca sunt smecheri. Dar pe pelicani ii" trateaza eventual veterinarul si nu invers> Daca nu l-as considera un excroc pe acest domn' atit de profund fondator si ctitor de derivate asi spune ca merita toata admiratia. Dar cum minte cu seninatate de ani de zile.. numai Diicot-ul o sa ii dea de capat...Si se v-a intimpla in curind..."prietenii stiu de ce".. 

    1. Cum sa avem o singura bursa unita? La valoarea noastra!

      iar vinde gogosi Ancuta, e incredibil omul asta. normal ca nu doreste fuziunea, ar iesii la suprafata multe nereguli acolo...in casa lui, de unde isi i-a 8000 euro chirie.

    Patrick L.Young, potenţialul CEO al Sibex, susţine că Bursa de la Sibiu ar putea valora 50 de milioane de euro peste cinci ani, însă ca entitate independentă

    uite bai ce om competent si astia il tineau in foame::))))) ba iar a devenit tarisoara asta batalion disciplinar pt toti "specialistii" 

    1. Faptul ca are o tinta de valoare pentru compania pe care o va conduce, spune multe despre ceea ce inseamna un manager adevarat.

      Ia intrebati-i pe ce trei (TRIO BVB : FARMACHE, TEPES si V IONESCU) daca are vreunul o ideea despre valoare BVB peste 1-2 1ni: adica acolo unde vor ei sa ajunga cu proiectele lor , amangementul lor etc etc etc. De cunostintele lor si preocuparile in piata de capital nu mai vorbesc, caci "prietenii siu de ce"....

      Ionescu sigur se balbiie daca este intrebat despre tintele mandatului lui!!! 

      de multe ori s-a spus la bvb care sunt tintele - 2-3 ani peste Praga si Budapesta ca volume de tranzactionare!

      vantul bate, ursuil trece, anominii o freaca la rece !

    BVB fara sibex- MAI BINE, sa se dezvolte ei pana la 2 mill euro valoare ca bvb merge catre 100 in pasi siguri si rapizi. Vine SIMA dupa AGA la sibiu si le arata el!

    are grija de surioara Lilisor.

    1. Valentin, sper ca esti in pauza de pranz cand scrii, pentru ca astfel Boardul trebuie sa dea explicatii actionarilor despre preocuparile tale in timpul progrmului...

    1996 ce an bun mai MAKE, cum ai dat tu cu subsemnatu' unde trebuie. Norocul tau ca mai sunt oameni de nimic care iti furnizeaza informatii !!

    1. Nu stim MAKE Informaturu' cum este, dar MAKE adevaratul este bun in ceea ce face!!!

      Este o mare calitate sa te pricepi la meseria ta. Unii nu-si dau seama de asta si se cred buni. Bine ca mai este un Siminel prin Board ca sa-i trezeasca. 

      ca bine ai punctat - prietenii stiu de ce ! cine ,cui de informatii !

      ca bine ai punctat - prietenii stiu de ce ! cine ,cui de informatii !

    Pai daca omul asta poate sa faca din Sibex, care are inca un an de pierdere operationala, o bursa de 50 de mil., nu mai bine fuzioneaza BVB doar cu Patrick Young??? De ce sa mai complice si cu restul, doar ca sa le dezgroape investitia actionarilor de acolo???

    ce preocupari pot sa ai daca la ora 1am postezi comentarii aici ?!!

    1. asta sunteti, naspa cu totii.

      Pai da cine posteaza toate barfele astea patetice: doua frustrate care au fost date afara (si inca trebuia demult) ca sunt niste nulitati si alti "importanti" oameni din piata, care de fapt nu fac nimic, doar dau din gura si asteapta cu mana intinsa pe unde se poate. Vai de voi... penibil.

    DAR ...daca cei ce scriu sunt alte 2-3"protejate"periculoase ,care se tin doar de barfe a ,plangandu-se mereu ca au de lucru,dar de fapt daca le scuturi bine ,iau bani(si buni!) degeaba?

    Patrick L. Youmg...un nume de looser profesionist...l-am cercetat...mai bine mincam mititei...La ei in Irlandia se casatoresc intre veri. Asa s-a nacut si el. Mama lui e o matusa...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb