Carpatica Asig şi-a majorat capitalul cu 2,5 milioane lei, la 24,3 milioane lei

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 septembrie 2015

Carpatica Asig şi-a majorat capitalul cu 2,5 milioane lei, la 24,3 milioane lei, prin aport al acţionarilor, a anunţat luni compania controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea.

Operaţiunea a avut loc la 31 august.

"Vom continua, cu sprijinul acţionarilor noştri, implementarea planului de acţiuni şi a măsurilor incluse în noua strategie, pentru a susţine operaţiunile şi a consolida poziţia pe care compania o deţine în piaţa de asigurări. Toate eforturile noastre se concentrează în prezent pe eficientizarea activităţii de gestionare a daunelor, pe echilibrarea subscrierilor pe segmentul auto şi pe consolidarea portofoliului de clienţi", a declarat într-un comunicat Liviu Stoicescu, directorul general al Carpatica Asig, potrivit Mediafax.

Carpatica Asig are în derulare un plan de redresare, aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în septembrie anul trecut, valabil până la finele anului.

Compania a subscris în primele şase luni prime brute de 257,26 milioane lei, în scădere cu 15,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în linie cu aşteptările, determinată de ajustarea politicilor de subscriere a riscurilor şi a celor de vânzare. Prima medie pe segmentul RCA a crescut, pe de altă parte, de la 557 lei/poliţă la 608 lei/poliţă.

Situaţia societăţii s-a agravat după ce Ilie Carabulea, care deţine indirect şi controlează Carpatica Asig, şi Marian Mîrzac, fostul director general al firmei, au fost arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie în ianuarie 2014, fiind acuzaţi că, în mod fraudulos, în perioada mai-decembrie 2013, au reuşit să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de ASF la societatea de asigurări.

Preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, declara în iulie că firma de asigurări nu a realizat "prea mari progrese" în cadrul planului de redresare şi, deşi acesta se derulează până la finele anului, trebuie accelerate măsurile, astfel încât la 1 ianuarie 2016 să aibă o situaţie clară.

Potrivit exerciţiului de evaluare a activelor şi pasivelor şi teste de stres (Balance Sheet Review - BSR), Carpatica Asig are capitaluri proprii negative de circa 410,3 milioane lei după ajustări de 290,7 milioane lei aplicate de auditori. Exerciţiul a analizat datele disponibile la sfârşitul lunii iunie 2014.

În urma rezultatelor acestuia, Carpatica s-a prezentat la ASF cu măsuri suplimentare în completarea planului de redresare, aprobate de autoritate.

Societatea s-a angajat să verse până la finele lunii august capitalul subscris de către acţionari, de 2,5 milioane lei, să încaseze începând din septembrie părţile sociale cesionate de asigurător către acţionari, de 2,7 milioane lei, şi să atragă un împrumut subordonat de cel puţin 30 milioane lei.

Mai mult, compania vrea să scurteze perioada de atragere a unui investitor strategic astfel încât, până la 15 decembrie, să poată fi încheiată tranzacţia cu acesta.

Carpatica Asig şi-a început activitatea în 1996 sub denumirea ASA Asigurări Atlassib, ajungând la titulatura actuală în 2004. Compania are peste 60 de unităţi şi colaborează cu circa 5.000 de intermediari.

Acţionarii companiei sunt Atlassib Sibiu, cu un pachet de 93,97%, Transcar Sibiu (5,96%) şi mai multe persoane fizice (0,07%).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb