Carrefour a retras pâinea cu soia modificată genetic din toate magazinele din Capitală

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 23 octombrie 2007

Carrefour România a decis retragerea de la raft a pâinii cu soia modificată genetic din toate magazinele operate de retailer în Capitală până în momentul în care autorităţile de stat vor lua o decizie, au declarat pentru NewsIn reprezentanţii companiei.

"Pâinea cu soia modificată genetic era comercializată doar în magazinele Carrefour din Bucureşti. Aceasta s-a retras deja din magazine, până se va decide de către autorităţile de stat dacă produsele sunt conforme sau nu, pentru a fi puse iarăşi la vânzare," a explicat directorul de marketing Carrefour România, Andreea Mihai.

Aceasta a adăugat că nu Carrefour România avea obligaţia de a eticheta pâinea cu soia modificată genetic, ci furnizorul acestui produs, respectiv compania Snack Attack, care era obligată prin lege acest lucru. Carrefour România lucrează cu cei de la Snack Attack din anul 2001, când retailerul francez a intrat pe piaţa românească.

Potrivit reprezentanţilor Carrefour România este prematură estimarea pierderilor aduse companiei de retragerea de la comercializare a pâinii cu soia modificată genetic, deoarece "acest produs abia s-a retras de la raft".

Reprezentanţii Greenpeace au protestat, duminică dimineaţă, în magazinul Carrefour Orhideea, faţă de comercializarea pâinii conţinând soia modificată genetic, cerând conducerii hipermarketului să schimbe politica privind organismele modificate genetic.

Acţiunea Greenpeace face parte din campania împotriva OMG demarată de organizaţia neguvernamentală în cursul lunii august. Odată cu lansarea acestei campanii, Greenpeace a prezentat un ghid al consumatorului care conţinea clasamentul supermarketurilor în funcţie de politica acestora cu privire la vânzarea de alimente modificate genetic - lista verde, lista orange şi lista roşie.

Carrefour a deschis primul hipermarket din România, la Bucureşti, în anul 2001. Compania are în prezent cinci magazine în Bucureşti (Orhideea, Colentina, Băneasa, Militari şi în zona Piaţa Unirii din Capitală ) şi câte unul în Braşov, Ploieşti şi Constanţa.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb