Câştiguri peste aşteptări pentru "Société Générale"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 mai 2010

Câştiguri peste aşteptări pentru "Société Générale"

"Société Générale" SA, a doua bancă din Franţa (după valoarea de piaţă), raportează un profit peste aşteptări pentru primul trimestru din acest an, datorită veniturilor diviziei de corporate & investment banking.

Câştigul net al băncii a fost de 1,06 miliarde de euro (1,38 miliarde de dolari), în timp ce analiştii aşteptau 654 milioane de euro. Banca franceză a înregis­trat, în primele trei luni ale anului trecut, o pierdere netă de 278 milioane de euro.

Divizia de corporate & investment banking a avut un profit net de 541 milioane de euro, comparativ cu pierderile de 171 milioane de euro din primele trei luni ale anului anterior. Vânzările diviziei au sporit cu 74%, la 2,14 miliarde de euro.

Provizioanele constituite de "Société Générale" în primul trimestru pentru creditele neperformante au scăzut cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 1,13 miliarde de euro. Analiştii aşteptau 1,35 miliarde euro.

Câştigul net al diviziei de consumer banking din Franţa a crescut cu 25%, la 279 milioane de euro, peste aşteptările analiştilor: 263 milioane de euro. Divizia internaţională de retail banking a avut câştiguri de numai 114 milioane de euro, comparativ cu 121 milioane de euro anul trecut, din cauza pierderilor din Grecia. Banca franceză a precizat că expunerea sa pe datoria de stat a Greciei este de trei miliarde de euro.

"Société Générale" anticipează o relansare sustenabilă a rezultatelor financiare în 2010 şi consideră că îşi va atinge ţintele pe anul curent. Banca preconizează că anul acesta va obţine profitul net aşteptat de analişti: 3 miliarde de euro.

Acţiunile băncii franceze au scăzut cu 20% de la începutul anului curent, la Bursa de la Paris, capitalizarea instituţiei fiind de 28,8 miliarde euro.

La finele lunii martie 2010, "Société Générale" avea active cu risc de 37,3 miliarde de euro, faţă de 35,5 miliarde de euro la sfârşitul lui 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb