Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, afirmă că este "momentul să mergem mult mai departe cu sancţiunile împotriva intereselor ruseşti" şi solicită coaliţiei "să iniţieze imediat, din partea României, întreg pachetul de sancţiuni disponibile", informează news.ro.
Între măsurile solicitate de Drulă se numără închiderea spaţiului aerian al României pentru companiile aeriene ruseşti şi îngheţarea activelor firmelor ruseştin din ţara noastră. Drulă este de părere că Ucrainei trebuie să i se ofere "ajutor umanitar, financiar, dar mai ales militar".
"Un stat agresor trebuie să devină un stat izolat. Pacea, democraţia şi prosperitatea Europei sunt sub atacul Rusiei lui Putin. Nu facem business şi schimburi comerciale cu regimuri agresoare. Rusia trebuie complet izolată politic şi economic", a afirmat Cătălin Drulă, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.
El a menţionat că anul trecut, la iniţiativa sa, Guvernul a interzis participarea companiilor din Rusia şi Belarus (printre altele) la licitaţiile publice din România (OUG 25/2021).
"E momentul să mergem mult mai departe cu sancţiunile împotriva intereselor ruseşti. Coaliţia majoritară trebuie să acţioneze rapid, nu doar să ceară public aceste sancţiuni prin liderii săi. România, un stat care are cea mai lungă graniţă a sa cu Ucraina, nu poate aştepta consensul european, de multe ori lent. România trebuie să fie în avangarda sancţiunilor", a susţinut Drulă.
El a cerut ca noi sancţiuni să fie adoptate imediat.
"Cer coaliţiei majoritare să iniţieze imediat, din partea României, întreg pachetul de sancţiuni disponibile. Uniunea Europeană va ajunge la aceeaşi gamă de sancţiuni - grupul Renew, din care USR face parte, a adoptat o rezoluţie care cere aplicarea maximală a acestora. Este timpul să arătăm curaj şi capacitate de a fi lideri, nu doar să aşteptăm să facă alţii. Trebuie măsuri dure şi imediate faţă de Rusia (şi similare faţă de Belarus):
- închiderea spaţiului aerian românesc pentru liniile aeriene ruseşti
- adoptarea legii Magniţki depuse de USR în Parlament
- sancţionarea companiilor ruseşti din România prin îngheţarea activelor
- restricţii la import şi export
- ieşirea României din Banca Internaţională de Investiţii (bancă creată de URSS, controlată de Putin)", a arătat Cătălin Drulă.
El a susţinut că Ucrainei trebuie să i se ofere "ajutor umanitar, financiar, dar mai ales militar".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.02.2022, 13:49)
Drula taticule, nu vrei cumva sa ataci Rusia si pe Putin cu celebra ta ranga de la Metrou? Asa ar vedea si ucrainienii un model de lupta demn de urmat!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 26.02.2022, 16:19)
Trolutule iar ai luat ranga de pe buzele trolului sef?
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 26.02.2022, 18:18)
Esti cumva omul de serviciu al lui Drula? Atunci e de inteles iesirea ta inepta!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.02.2022, 20:14)
Pana la urma firmele cu capital rusesc din Romania sunt firme romanesti care contribuie la PIB si dau de lucru la mii de oameni. Acest pseudo eurocrat foarte vocal pe cand era ministru este rupt de realitate. Crizele politice apar si se rezolva in timp dar spiritul distructiv nu are ce cauta aici.
2.1. Da' ce, ți se pare că (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.02.2022, 01:37)
Ăstora le pasă de locuri de muncă? Bolșevici cum sunt vor să te vadă dependenți de stat.Să-ți spună ei ce și cum ai voie să faci.
2.2. comentez, deci gindesc (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Vocea Kremlinului în data de 27.02.2022, 04:40)
Korekt! A se vedea Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste. Avea si o sectie de forjat tevi, eventual de tun. Am fost in practica acolo, in 1988. Utilajele NU erau sovietice. Erau foarte capitaliste.
In 2002 l-au "cumparat" rusii, initial prin Conares Trading A.G. Elveția. Apoi pe fata prin Mechel (Igor Zyuzin, de meserie oligarh). Apoi prin tot felul de firme pravan, casute postale din Cipru, etc. Utilajele au fost demontate si... bye-bye!
Acum e in insolventa de 8 ani. Produce fier-beton, chipurile. Un combinat de oteluri speciale produce fier-beton!
La fel Uzinele Mecanice Resita, Laminorul Roman, Industria Sirmei Campia Turzii, Ductil Buzau, numai pe partea de prelucare.
Dar e bine ca dau de lucru la postaci si cozi de topor.