CĂTĂLIN DRULĂ (USR): "Guvernul PNL-PSD a adoptat legea cosmetizării pensiilor speciale"

M.C.
Politică / 28 decembrie 2022

"Guvernul PNL-PSD a adoptat legea cosmetizării pensiilor speciale"

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că, prin decizia anunţată de ministrul Muncii, Marius Budăi, cu privire la pensiile speciale, PSD şi PNL "au pus în pericol" banii României din PNRR şi îşi exprimă speranţa că această "nedreptate" nu va fi trecută cu vederea de Comisia Europeană, conform Agerpres.

"Guvernul PNL-PSD a adoptat legea cosmetizării pensiilor speciale. PNL şi PSD iau în braţe privilegiaţii României şi ignoră tot restul populaţiei. Se laudă că fac reforma pensiilor speciale, dar în realitate nu au făcut nimic. Ministrul Budăi i-a asigurat azi pe românii care muncesc onest că pensiile speciale vor fi în continuare de şapte ori mai mari decât ale lor. Jalonul din PNRR nu a fost atins azi. El spune clar: pensiile speciale trebuie eliminate şi trecute pe contributivitate ca la toţi oamenii care muncesc şi plătesc taxe", a declarat Drulă.

Acesta îi acuză pe liberali şi social-democraţi de "dispreţ" faţă de cetăţeni.

"Lejeritatea cu care PNL şi PSD stau în faţa românilor şi mint de îngheaţă apele este înfricoşătoare. La fel şi dispreţul pe care îl au faţă de oameni. Astăzi, PNL şi PSD au pus în pericol banii României din PNRR, cel mai mare program de investiţii şi reforme din ultimii 33 de ani. Am încredere că Comisia Europeană nu va închide ochii la această nedreptate", a adăugat liderul USR.

El a subliniat că liniile principale vizează în primul rând ajustarea prin reducerea cheltuielilor cu pensiile şi indemnizaţiile stabilite şi plătite în baza unor legi speciale, respectiv cele şase categorii de legi, două în domeniul justiţiei şi cele care vizează personalul navigant, Curtea de Conturi, diplomaţii şi pensiile militare. Reducerea cheltuielilor se va face, potrivit ministrului, prin ajustarea procentului de calcul de la 80% la 65% în majoritatea cazurilor, excepţie făcând magistraţii, care au protecţia deciziei Curţii Constituţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb