CĂTĂLIN IVAN (ADN):  "Sistemul judiciar din România este capturat din nou la Cotroceni"

B.F.
Politică / 12 februarie 2020

"Sistemul judiciar din România este capturat din nou la Cotroceni"

Coordonatorul politic al ADN, Cătălin Ivan, susţine că dosarul clasat vizând casele deţinute de Klaus Iohannis reprezintă dovada palpabilă a faptului că Preşedintele reuşeşte preluarea în forţă a Justiţiei din România, iar confirmarea şefilor de parchete prin Decret Prezidenţial, în ciuda avizului negativ din partea CSM, va parafa oficial intrarea procuraturii în sfera de influenţă Cotroceni-PNL.

"Cu un Guvern demis Orban şi acelaşi Guvern propus pentru votul de învestitură, pe fondul unei butaforii generale menită să ducă, eventual, la alegeri anticipate, vedem miza reală a crizei politice induse: mult zgomot care să acopere capturarea sistemului de Justiţie de către «jupânul de la Cotroceni», prin instrumentul său, fostul ministru pedelist Cătălin Predoiu, astăzi vopsit în ministru penelist. Adevărata miză a acestei perioade o reprezintă numirea în fruntea Parchetului General, a DNA sau DIICOT a cadrelor «selectate» cu multă grijă, din sfera de influenţă a SRI, care eventual să reia «tradiţionala colaborare» dintre serviciile secrete şi procuratură pentru arestări convenabile.

Vedem cum istoria se repetă sub ochii noştri, dar nimeni din clasa politică actuală nu mai are curajul să denunţe actul de (re)capturare a sistemului judiciar sub comanda Controceniului. Nici Iohannis nu a vrut să înveţe nimic din lecţia «Băsescu», omul care a fost imediat lăsat din braţe de sistemul infernal pe care l-a construit cum nu a mai deţinut puterea. Azi lui Iohannis şi soţiei sale li se clasează dosarele, dar mâine, când nu va mai fi preşedinte, va deveni «beneficiarul» aceloraşi tratamente.

Am susţinut şi vom susţine dezlipirea reală, aşa cum este ea prevăzută chiar în Constituţie, a Justiţiei de politic şi de serviciile secrete, ca putere distinctă şi independentă în statul român de drept. Dar ceea ce se întâmplă din nou în România ne arată că la vârful puterii se acţionează prin orice mijloace pentru ca epoca Băsescu să se repete şi să reînceapă vânătoarea selectivă de politicieni, în funcţie de scopul electoral de moment.

România nu va avea nici o şansă să ajungă cu adevărat o ţară democratică dacă la vârful Parchetelor sunt selectaţi şi numiţi oameni nu în funcţie de dosarul lor profesional, ci de simpatia pe care o au faţă de serviciile secrete. Ce să creadă restul procurorilor, în majoritatea lor buni profesionişti şi oneşti, când văd că practica de a accede în funcţiile cele mai înalte nu ţine cont de criteriul meritului, ci de acela al disponibilităţii de a urma o agendă politică?

Suntem iarăşi într-un moment critic - al câtelea în ultimii ani? - în care propaganda ţine loc de adevăr, iar spectacolul de Justiţie. Dacă vom merge la vot doar ca să confirmăm ce ne spune propaganda, atunci chiar că nu mai avem ca naţiune nici o şansă. Dacă românii vor înţelege că democraţia poate fi susţinută doar prin ruperea monopolului PNL-PSD din Parlament şi se vor încrede în ADN, atunci mai putem spera că România va putea fi reformată în interesul cetăţenilor!", încheie Cătălin Ivan.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Jos labele de pe justitie sau cum era? Dovada clara ca oamenii ce au iesit in strada, au fost manipulati prin retelele de socializare si ca habar nu au si nu au avut despre scenariul ce li s-a indus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb